Nieuwe Ducati Link App

De Ducati Link App is de nieuwe smartphone applicatie die is ontwikkeld door de in Bologna gevestigde motorfietsfabrikant in samenwerking met e-Novia, de "Enterprises Factory" uit Milaan die hi-tech bedrijven opricht en ontwikkelt. Ducati Link is gemaakt met drie fundamentele genoegens van het motorrijden in het achterhoofd. 

De relatie die elke motorrijder met zijn machine heeft: met behulp van Bluetooth technologie maakt de applicatie verbinding met de motorfiets en registreert hij tijdens het rijden de informatie die door de control unit wordt geleverd, zoals snelheid, hellingshoek, vermogensafgifte en acceleratie. Aan het einde van de rit kan de rijder aspecten van zijn prestaties controleren, waarbij hij de evolutie van de gegevens in de loop van de rit analyseert.
De reis en de ontdekking van nieuwe wegen: de Ducati Link App registreert met behulp van het GPS systeem van de smartphone de afgelegde route en laat u foto's en commentaren integreren, zodat de rijder de hoogtepunten van zijn ervaring kan herbeleven.
Het plezier van het delen: als onderdeel van een echte community, kunt u de app gebruiken om details van routes, foto's en suggesties voor andere motorrijders te delen.

Dankzij de verbinding van de Ducati Link App met de motorfiets kunt u de reismodus instellen (een combinatie van belading en rijmodus) en de parameters van elke rijmodus (ABS, Ducati Traction Control enz.) rechtstreeks vanaf uw smartphone eenvoudig aanpassen.
Bovendien stelt de App veel informatie beschikbaar; de app geeft aan wanneer het volgende onderhoud nodig is, bevat een e-versie van de gebruikershandleiding en is voorzien van de Ducati Store Locator.

"De lancering van de Ducati Link App is een volgende stap in het digitale transformatieproces van het bedrijf", zegt Claudio Domenicali, CEO van Ducati. "De toepassing is ontworpen als een hulpmiddel dat een constante dialoog tussen de motorfiets en de berijder mogelijk maakt. Dankzij de verbinding tussen de motorfiets en de smartphone zal de rijder kunnen genieten van een steeds boeiender rijervaring, waardoor elke reis een herinnering wordt die op elk moment gedeeld en herbeleeft kan worden. We zijn bijzonder blij dat we deze technologie hebben kunnen ontwikkelen met een partner als e-Novia, een indrukwekkend, dynamisch Italiaans bedrijf en dat we daarmee de vindingrijkheid en technische vaardigheden die ons land kenmerken en onderscheiden nog eens hebben bevestigd.”

"De samenwerking tussen onze 'Enterprises Factory' en Ducati, een gerenommeerd Italiaans merk, heeft geleid tot de creatie van een zeer innovatief en baanbrekend product op het gebied van slimme mobiliteit, in staat om de rijervaring en de prestaties van een groot Italiaans industrieel product te verbeteren", zegt Vincenzo Russi, CEO van e-Novia. "We zijn er trots op dat we met een bedrijf als Ducati hebben samengewerkt en met onze kennis op het gebied van elektronica en kunstmatige intelligentie hebben bijgedragen aan het digitaliseringsproces van een wereldwijd toonaangevende motorfietsfabrikant.”

De Ducati Link App is beschikbaar voor alle motorrijders: het vastleggen en delen van routes is niet afhankelijk van de aansluiting op de motorfiets. De functionaliteit voor het uitwisselen van gegevens tussen motorfiets en smartphone daarentegen, kan alleen worden gebruikt door degenen die rijden op een Multistrada 1260, 1260 S, 1260 S D|Air, 1260 Pikes Peak. Ducati Link zal voortdurend worden bijgewerkt met nieuwe functies en worden uitgebreid naar andere Ducati modellen.

Om de mogelijkheden van de nieuwe app te verkennen, kunt u deze downloaden via de iOS- of Android- store en registreren met een nieuw profiel. Als u al geregistreerd bent op de Ducati site, kunt u inloggen met dezelfde inloggegevens.

Ducati Link App

Voor meer informatie over de Ducati Link App verwijzen wij u naar het speciale gedeelte van de officiële Ducati website.


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal