Michael van der Mark naar Gamma Racing Day 2018

Motorheld Michael van der Mark komt in actie tijdens de Gamma Racing Day, 18 en 19 augustus 2018 op TT Circuit Assen. Met een demonstratie op het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement van Europa krijgt de Pata Yamaha Official WorldSBK Team coureur het podium dat hem toekomt. 

De nieuwe motorheld van Nederland
Als eerste Nederlander zette Van der Mark vorige maand in Engeland twee WK Superbikeraces op zijn naam en dat maakte hem in één klap de nieuwe motorheld van Nederland. Voor motorracefans, maar ook voor de grote fabrikanten, was Michael dat al langer, want de 25-jarige Rotterdammer werd al wereldkampioen in de lichtere Supersportcategorie én hij is de jongste winnaar ooit van de 8 Uren van Suzuka, een prestigieuze motorrace in Japan. Overigens won Van der Mark vorig jaar voor de derde keer de 8 Uren van Suzuka. Michel van der Mark begon in 2005 als 16-jarige met motorracen en wist zich binnen 5 jaar op te werken tot fulltime Grand Prix coureur in de lichtste categorie. De Rotterdammer maakte echter al snel de overstap naar de zwaardere motoren waar hij in zijn debuutjaar 2011 direct overwinningen behaalde. In 2012 werd Van der Mark Europees kampioen en in 2014 pakte hij de wereldtitel in de Supersport 600 categorie. In 2015 maakte hij de overstap naar de ‘koningsklasse’, de Superbikes, waarin hij vorige maand dus als eerste Nederlander wist te winnen. Michael verblijft momenteel in Japan waar hij zicht voorbereidt op de 8 Uren van Suzuka die van 27 tot en met 29 juli wordt verreden.

GRATIS kaarten vanaf 26 juni beschikbaar
De GAMMA Racing Day staat te boek als het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement in Europa. Met het gratis toegangsbewijs verkrijgbaar vanaf 26 juni via www.gammaracingday.nl en medio juli via Gamma Bouwmarkten en Yamaha dealers trakteert de Gamma Racing Day op professionele racedagen met een unieke sfeer. Kaarten voor de paddock zijn online en bij Primera verkrijgbaar vanaf 5 Euro. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis paddocktoegang

VanderMarkwheelie 1200x800


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen