26ste AMBC Oldtimer brommerrit in Staphorst

Op zaterdag 23 juni 2018 wordt voor de 26ste keer de jaarlijkse Grote Oldtimer Bromfietsrit in Staphorst gehouden. De start is vanaf 12:30 u. voor de Solexen en vanaf 12:45 u. voor de bromfietsen bij Uitgaanscentrum Kisteman aan de oude rijksweg. De organisatie is in handen van de motorclub AMBC in samenwerking met Meesters Tweewielers uit Staphorst. 

De rit is alleen bedoeld voor bromfietsen en solexen welke tenminste 25 jaar oud zijn en het voertuig moet natuurlijk aan alle wettelijke eisen voldoen. Deelname is gratis en wie mee wil doen kan zich ter plekke aanmelden. De lengte van de rit is ongeveer 85 km en gaat dit jaar via Meppel, Wanneperveen, Steenwijk, De Weerribben, Muggenbeet, Giethoorn, Belt Schutsloot en Zwartsluis. Onderweg kan nog ergens gepauzeerd worden. Rond 15:00 uur worden de brommers weer terug verwacht in Staphorst waar eenieder nog een leuke herinnering aan deze rit krijgt. 

Vorig jaar waren er ongeveer 200 deelnemers, vooral met de merken Kreidler en Zündapp. Het merendeel van de brommers is vaak tot in de puntjes gerestaureerd, maar soms zie je ook nog wel eens een oude Union of Batavus in de originele lak en voorzien van de nodige hoeveelheid roest. Ook dat heeft z’n charme en ze zijn vaak motorisch nog prima in orde. Mocht er toch nog iemand met pech onderweg komen te zitten, dan is de bezemwagen van de Fietsenspecialist Henk Meesters altijd in de buurt om hulp te bieden en eventueel de brommer terug naar Staphorst te brengen. Er wordt vanaf de parkeerplaats bij Kisteman in kleine groepjes gestart wat erg aantrekkelijk is voor het publiek om naar te kijken. Al ruim voor de start worden de brommers netjes in rijen opgesteld zodat de liefhebber alles goed kan bekijken. Er is weer een opgaande lijn in de belangstelling voor de oude brommers en bij goed weer worden meer dan 200 deelnemers verwacht die uit alle delen van het land komen.

Staphorst brommer oldtimerrit 2019


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal