Garmin Zumo 396 LMT-S nieuw navigatiesysteem voor motorrijders

Born to be wild, dát is met de zūmo 396 LMT-S geen uitzondering meer. Dit gloednieuwe navigatietoestel van Garmin is speciaal ontworpen voor degenen die van hun route een spannend avontuur willen maken. Met de afslag-voor-afslag routebeschrijvingen krijg je de intensiteit die je als motorrijder zoekt, maar laat je niet om de tuin leiden, deze smart friend houdt je ook bij de les. Veiligheid staat voorop tijdens de rit. Daarom houdt de zūmo 396 LMT-S je met ingebouwde Wi-Fi en live functies connected, biedt duidelijke afslag-voor-afslag routebeschrijvingen en gratis services zoals real time meldingen over omstandigheden die je route kunnen beïnvloeden. Zo haal je het meeste uit iedere rit. 

Het gebruik van een smartphone om de route tijdens je motorrit op te zoeken, is allang verleden tijd. Dat is maar goed ook, want on the road heb je alle aandacht nodig en is alertheid erg belangrijk. Deze nieuwste aanwinst van Garmin is er zo één, die jou zorgeloos van A-naar-B brengt. Daarnaast is deze zūmo 396 LMT-S niet alleen erg stijlvol en robuust, maar ook in het zonlicht goed afleesbaar en heeft het een 4,3” scherm met een handschoenvriendelijk touchscreen. 

‘Connected on the road’
Motorrijden betekent genieten van de omgeving, het geluid, de kracht en de wendbaarheid van de motor, maar ook verbonden blijven met de wereld om je heen. Garmin’s zūmo 396 LMT-S is jouw brother in arms en biedt de flexibiliteit die je als motorrijder zoekt. Onderweg verbonden blijven is kinderspel, je kunt je compatible smartphone namelijk draadloos koppelen via de Smartphone Link app. Op die manier kun je veilig handsfree bellen. Via deze app krijg je ook toegang tot een hele reeks aan gratis live services1 waaronder - geen onbelangrijke - real live updates over het weer en verkeer. Ook is het mogelijk om tijdens de rit belangrijke Smartphone Link1 functies te ontvangen zoals ‘slimme’ meldingen en LiveTrack. Met de laatste functie kun je je locatie delen met degenen die jouw avonturen op de voet willen volgen.

Easy does it
Veel navigatietoestellen leiden je vaak van A-naar-B via de snelst mogelijke weg, maar de zūmo 396 LMT-S gaat aanzienlijk verder. Het bevat ingebouwde Wi-Fi waardoor je kaarten, software en interessante hotspots eenvoudig up-to-date kunt houden in je navigatiesysteem zonder dat daar nog een computer aan te pas hoeft te komen. Zoeken naar de mooiste routes, beste restaurants, hotels of bezienswaardigheden is bij dit toestel ook verleden tijd. Het systeem biedt tal van gedetailleerde kaarten die je kennis laten maken met de mooiste wegen in Europa en miljoenen Foursquare POI’s en nieuwe TripAdvisor beoordelingen die je de weg leiden naar een leuk restaurant, hotel of bezienswaardigheid.

Het avontuur tegemoet
Ben je een echte avonturier en altijd op zoek naar uitdagende routes, dan kun je Garmin’s Adventurous Routing instellingen gebruiken om die prachtige, verborgen, heuvelachtige wegen vol uitdagende bochten te ontdekken. Ook kan je eenvoudig GPX-bestanden1 van je telefoon naar jouw zūmo sturen en kan je de GPX-bestanden die op jouw zūmo staan eenvoudig uitwisselen met andere motorrijders, zodat jullie allemaal dezelfde route kunnen volgen.

Avontuur en veiligheid ineen
Iedere easy rider weet dat muziek je beste vriend is tijdens het rijden. Met behulp van handige bedieningselementen op het scherm van de zūmo 396 LMT-S is jouw favoriete muziek en media gemakkelijk te streamen via je eigen Bluetooth-compatibele telefoon of mediaspeler. Dit zorgt ervoor dat je je motorrit nog intenser beleeft. Toch zet Garmin niet alleen avontuurlijk rijden voorop, veilig rijden staat op nummer 1. Dat blijkt uit de nieuwe Ongevallen Detectie1 functie. Die stuurt automatisch een tekstmelding met GPS-locatiegegevens naar een vooraf ingesteld contact. Daarnaast attendeert het navigatietoestel je ook op scherpe bochten, spoorwegovergangen, stoplichten, snelheidscamera’s en nog veel meer. De zūmo 396 LMT-S is robuust genoeg en bestand tegen brandstofdampen, UV-stralen en uitdagende weersomstandigheden3. Dit maakt het nog gemakkelijker om er alle seizoenen op uit te trekken en volop te genieten van iedere rit.

Prijs en verkrijgbaarheid
De zūmo 396 LMT-S met een kaart van heel Europa heeft een adviesprijs van € 399,99. De zūmo 346 LMT-S met een West-Europese kaart heeft een adviesprijs van € 349,99. Beide navigatietoestellen zijn naar verwachting in april 2018 beschikbaar.


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal