Metzeler Roadtec 01 motorbanden nu met X-ply

Metzeler breidt zijn alom bekende Sport Touring bandenserie, Roadtec 01, bestaande uit radiaalbanden, nu uit met gloednieuwe X-ply maten. Deze zijn leverbaar vanaf maart 2018, de nieuwe uitbreiding van de serie omvat een groot aantal fitments voor deze enorm succesvolle en onderscheiden band. Zeer goed ontvangen sinds de invoering begin 2016, met overwinningen bij vergelijkende tests van een aantal van de meest vooraanstaande internationale motortijdschriften, bieden Metzeler’s nieuwe Roadtec 01 X-ply maten fitments voor zowel oudere motoren als voor de nieuwe motoren met een lager vermogen, die een sterke comeback op de markt beleven. In vergelijking met de radiale versie, onderscheidt Roadtec 01 X-ply zich door het gebruik van verschillende structuren en compounds. Daarmee heeft Metzeler de beste oplossing voor iedere toepassing in huis om de hoogste kwaliteit voor zowel de radiaalband als voor de X-ply ter beschikking te kunnen stellen. 

Roadtec 01 werd ontwikkeld met in gedachten een grote veelzijdigheid, waardoor een voortreffelijke performance op natte ondergonden, een super kilometerrendement en stabiliteit voor het gebruik op de verharde weg mogelijk wordt gemaakt. Van korte tripjes met een sporieve rijstijl, via avontuurlijke tochten tot aan pendelaarsreizen toe, voldoet deze serie nu aan de vraag van sportieve toerrijders, nakeds, weg-enduro’s en supersport motoren van 150 cc en zwaarder.

Terwijl het karkas van de Roadtec 01 radiaalband een 0° stalen gordel heeft met Interact technologie, kenmerkt het X-ply karkas zich door een grotere stijfheid, met name in de zijwanden. X-Ply compounds voor de voor- en achterbanden kenmerken zich door een andere benadering in vergelijking met radiaalbanden, waarbij deze banden door hun rotatie meer warmte produceren. Een unieke compound op basis van zwarte koolstof met een aandeel van ongeveer 30% silica benut de warmte die door constructieve flexibiliteit wordt gegenereerd om de optimale temperatuur te bereiken in het belang van een goede grip op droog wegdek. Speciale plastificerende hars wordt gecombineerd met silica om veilig te stellen dat de Roadtec 01 ook op natte ondergrond een ongeëvenaarde grip biedt. De naar verhouding stijvere constructie van de X-ply, in verbinding met chemische componenten en profielkleefstoffen, leveren daardoor een zeer sterke grip op onder zowel droge als natte omstandigheden.

Naast de radiaalband en de nieuwe X-ply maten en om te benadrukken dat Metzeler de focus richt op het uitbreiden van het assortiment, is de HWM -"Heavy Weight Motorcycles"- versie eveneens leverbaar. Ontworpen voor zware motoren, zoals grote cruisers en toermotoren, garandeert de HWM-versie nog meer stabiliteit, waarbij het rijgevoel bij het rijden over oneffenheden in het wegdek of bij plotselinge bewegingen van het stuur optimaal blijft.

Metzeler Roadtec 01 X Ply motorband


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal