BMW Motorrad acht jaar op rij marktleider in Nederland

Dankzij 2021 verkochte motorfietsen in het afgelopen jaar is BMW Motorrad voor het achtste jaar op rij marktleider in Nederland. Met bijna 800 stuks is de BMW R 1200 GS net als in de voorgaande jaren het best verkochte model. Plek twee en drie worden bezet door de BMW R 1200 RT en BMW R nineT in diverse verschijningsvormen. Een opvallende vierde plek wordt ingenomen door de BMW G 310 R, de eerste roadster van BMW Motorrad onder de 500 cc. Met 125 verkochte exemplaren presteerde het model, dat in april 2017 bij de BMW Motorrad dealers werd geïntroduceerd, boven verwachting.

BMW R1200GS

“Ik ben heel trots op de prestatie van het BMW Motorrad team samen met onze dealers”, vertelt Tom Crooijmans, Head of BMW Motorrad. “2017 was een bijzonder goed jaar voor BMW Motorrad. We zagen onze verkopen met 3 procent toenemen, terwijl de markt maar met 1,8 procent groeide ten opzichte van 2016. We wonnen de aanbesteding van de Politie, zodat we de komende zeven jaar wederom de BMW R 1200 RT leveren voor de verkeerssurveillance. Daarnaast breidden we het Heritage segment uit met drie nieuwe modellen, de BMW R nineT Pure, Racer en Urban G/S. Bovendien verwelkomden we de eerste BMW Motorrad ‘bagger’ in de vorm van de BMW K 1600 B die uit de beoogde en voor BMW nieuwe doelgroep veel bewondering oogst.”

Wereldwijd heeft BMW Motorrad voor het zevende opeenvolgende jaar een record bereikt. In 2017 werden er meer motorfietsen en maxi-scooters bij klanten afgeleverd dan ooit tevoren. De verkoop nam met 13,2% toe tot in totaal 164.153 stuks. Vooral de immer populaire GS modellen droegen bij aan deze sterke groei. Een totaal van 14 nieuwe en geüpdatete modellen, evenals toevoegingen in de R nineT familie en de aantrekkelijk geprijsde G 310 R en G 310 GS hielpen BMW Motorrad om haar meest succesvolle verkoopjaar ooit te beleven.

Bron: BMW Motorrad


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal