Scorpion EXO-1400 Air Carbon motorhelm

Bij de nieuwe Scorpion EXO-1400 Air Carbon zijn veiligheid en comfort, de meest belangrijke eigenschappen van een motorhelm, vernuftig gecombineerd. Door gebruik te maken van een carbon ultra TCT (Thermodynamical Composite Technology)-schaal ontstaat een sterke helm die tevens een laag gewicht kent. De EXO-1400 Air Carbon weegt uiteindelijk slechts 1.250 gram. Het comfortniveau wordt naar een hoger plan getild door de Kwikwick3-voering, die vochtregulerend werkt. Ook brildragers gaan de Air Carbon waarderen, dankzij de speciale briluitsparingen in de voering. De verschillende ventilatiekanalen geven tijdens zomerse dagen de nodige verkoeling. Direct zonlicht wordt op zulke momenten afgeschermd door het geïntegreerde SpeedView-zonnevizier, dat tevens in hoogte is te verstellen. 

Een belangrijke eigenschap van de EXO-1400 is het feit dat de helm perfect op het hoofd aansluit dankzij het Airfit-systeem. Via een pomp zijn de wangstukken namelijk met lucht te vullen en volgt een precieze pasvorm. De Scorpion EXO-1400 Air Carbon wordt standaard geleverd met twee vizieren, dark smoke en een helder exemplaar. Verder ontvang je MAX Vision Pinlock, waarmee condens in de helm tot het verleden behoort. De helm is tevens voorbereid voor gebruik van bluetooth-communicatiemiddelen.

Maatvoering: XS tot en met XXL (drie verschillende buitenschalen). Gewicht: 1.250 gram. Prijs: € 389,90 (Carbon); € 439,90 (Carbon Pure)

Scorpion Helmets
In slechts twaalf jaar tijd heeft het Koreaanse Scorpion Helmets de wereld veroverd en blijft bezig om de beste en veiligste helmen te bouwen. Dat doet het merk in samenwerking met maar liefst zeshonderd medewerkers. Het gehele proces van de helm wordt in eigen huis afgehandeld, zodat Scorpion Helmets een optimale kwaliteit aan de klant kan bieden. Elk model van de street- en off-road-lijn is daardoor ook ECE 22-05 goedgekeurd. In totaal beschikt Scorpion Helmets over zestien verschillende helmen.

Trophy Motorsport
Opgericht in 2006 en sindsdien is het importbedrijf uit Ossendrecht flink gegroeid. Trophy Motorsport behartigt nu de belangen voor meerdere merken, waaronder Scorpion Helmets, Bering, Segura en Bagster. Trophy is zeer actief op de Nederlandse markt, maar breidde afgelopen jaren haar dealernetwerk uit in België en Duitsland. In totaal weet Trophy Motorsport ruim 400 dealers aan zich te binden.

Scorpion Exo 1400 Carbon Pure motorhelm Black Red


Share

Laatste Nieuws

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen