Husqvarna Motorcycles: internationaal partnership met Motorex

Met veel plezier kondigt Husqvarna Motorcycles een strategisch en internationaal partnership met Motorex aan. Vanaf januari 2018 komen alle nieuwe Husqvarna modellen – zowel de offroad- als de streetversies – standaard op de markt met smeermiddelen van Motorex. De Zwitserse producent wordt bovendien de officiële partner van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing. De producten van Motorex worden volgens de hoogste normen geproduceerd in het Zwitserse Langenthal en staan wereldwijd bekend om hun uitmuntende kwaliteit en prestaties. De Bucher-Motorex groep werd in 1917 opgericht door pionier Arnold Bucher en is vandaag een onafhankelijk familiebedrijf dat kwaliteit en klantenservice hoog in het vaandel draagt. Naast tal van smeermiddelen biedt Motorex een brede waaier aan verzorgings- en onderhoudsproducten aan. Met zijn topproducten wil het merk de prestaties en de betrouwbaarheid van motoren voortdurend helpen te verbeteren. Terwijl laboranten van het merk de volgende generatie smeer- en onderhoudsproducten ontwikkelen, halen ook de ingenieurs van Motorex alles uit de kast om te blijven innoveren.

In het kader van dit nieuwe partnership met de Zwitserse producent worden alle nieuwe modellen van Husqvarna Motorcycles voortaan standaard geleverd met olie van Motorex. Ook voor het latere onderhoud zal Husqvarna Motorcycles de smeermiddelen van Motorex aanraden, naast de talrijke verzorgings- en onderhoudsproducten van Motorex Motoline .

Motorex heeft net als Husqvarna een mooi palmares in de motorsport. Het merk levert al jarenlang de beste smeermiddelen aan de beste teams en speelde een belangrijke rol in maar liefst 110 wereldtitels binnen motorcross, supercross, enduro, rally en andere disciplines. Motorex staat erom bekend de lat voortdurend hoger te leggen en geniet een mooie reputatie in de racewereld.

Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing kijkt dan ook vol verwachting uit naar een nieuw internationaal raceseizoen onder de vlag van deze nieuwe samenwerking. Pablo Quintanilla en Andrew Short staan op 6 januari 2018 aan de start van de aartsmoeilijke Dakar Rally. Datzelfde weekend beginnen Jason Anderson en Dean Wilson, hun teamgenoten bij Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing, aan de lange weg richting titel in het AMA Supercross Championship 2018. Mitchell Harrison gaat later ook van start met zijn campagne voor het 250SX West Region Championship.

Stefan Pierer – CEO van KTM AG: “Husqvarna Motorcycles wil voortdurend vooruit en deze strategische samenwerking met Motorex is dan ook de perfecte drijfveer. Omdat we graag vooroplopen in onze sector, is het belangrijk om de handen in elkaar te slaan met een ambitieuze en gelijkgezinde smeermiddelenproducent. Dit partnership met Motorex past bij onze doelstelling om sterke samenwerkingsverbanden uit te bouwen op lange termijn, zowel wat motorsport als productie betreft. Husqvarna Motorcycles gaat er prat op de beste motoren te leveren, en die belofte doen we hiermee alle eer aan.”

Diego Clement – Head of Motorsport bij Husqvarna Motorcycles: “Dankzij deze samenwerking met Motorex beschikken we over een technische partner waarop we 100 % kunnen vertrouwen. Zo kunnen we over de hele wereld blijven streven naar de hoogste podiumplaats in kampioenschappen en evenementen – in alle disciplines. De producten van Motorex hebben een uitstekende reputatie op het hoogste niveau van de racesport. We zijn dan ook bijzonder blij dat het voltallige team van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing deze producten zal gebruiken vanaf 2018. Het nieuwe seizoen gaat voor ons meteen van start met twee evenementen van formaat: de Dakar Rally en de eerste ronde van de AMA Supercross-reeks. In beide disciplines richten we onze pijlen op het hoogste schavotje en we kijken er dan ook erg naar uit om het nieuwe jaar samen met Motorex in te zetten.”

Edi Fischer – CEO van de Bucher-Motorex groep: “Dit nieuwe partnership met Husqvarna heeft alles om te slagen: speciale samenwerking op het gebied van onderzoek en ontwikkeling, productie, races en klantenservice met de Husqvarna dealers. Door de sportieve geest en de doelgerichte aanpak van beide ondernemingen heeft iedereen bij Motorex vertrouwen in deze schitterende samenwerking. Wij kijken erg uit naar dit nieuwe partnership met Husqvarna.”

Ronald Kabella – directeur van Motorex Powersports: “Wij kijken erg uit naar deze nieuwe samenwerking met Husqvarna. Als pionier in offroadraces is Husqvarna opnieuw een sterke partner voor Motorex in motorcross, supercross, enduro en rally. Stuk voor stuk disciplines waarin ons merk een mooie reputatie heeft opgebouwd. Een partnership met een producent als Husqvarna, een bedrijf dat net als het onze kan bogen op meer dan honderd jaar ervaring, combineert traditie met expertise, vakmanschap, een toekomstgerichte visie en de wil om samen succes te boeken.”

Husqvarna Motorcycles Motorex Stefan Pierer


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal