Alles over de 2018 Yamaha XMAX 300 en XMAX 400 motorscooters

De onlangs geïntroduceerde XMAX 300 wordt geleverd met een nog hoogwaardigere afwerking die de premiumstaat van dit model bevestigt. Voor 2018 heeft Yamaha de aandacht gevestigd op het verbeteren van de algehele kwaliteit van een aantal specifieke onderdelen door verschillende productieprocessen te verfijnen. Hierdoor zullen XMAX 300 klanten een nog hoger kwaliteitsniveau ervaren. Yamaha gelooft dat elke klant het recht heeft om het beste te ervaren als het gaat om de XMAX serie, want, zoals wij zeggen, "The MAX is never enough". 

Nieuwe hoogwaardige zitting 
De 2018 XMAX 300 is uitgerust met een nieuwe hoogwaardige zitting die overeenkomt met de verfijndere afwerking die overal op deze sportieve motorscooter te zien is. Een onafhankelijke rugsteun voor de rijder biedt goede ondersteuning voor verhoogd comfort. De nieuwe tweekleurige afwerking en hoogwaardige detaillering, inclusief nieuwe emblemen, maken van de nieuwste XMAX 300 een nog aantrekkelijker model waar iedere rijder trots op zal zijn.

Nieuw LCD instrumentenpaneel
Voor 2018 is het LCD instrumentenpaneel voorzien van een zwarte achtergrond met witte cijfers voor zowel de toerenteller als de snelheidsmeter, zodat het display helder, stijlvol en eenvoudig af te lezen is. In het middelste gedeelte wordt extra informatie weergegeven, zodat de rijder van de XMAX 300 voortdurend op de hoogte is.

Krachtige en efficiënte 300cc Blue Core motor
De nieuwe 300cc motor van de XMAX is ontworpen aan de hand van de volgende generatie Blue Core technologie van Yamaha. De fundamentele doelstelling daarvan is met minder brandstof meer vermogen te bereiken. Door elk aspect van de werking van de nieuwe viertaktmotor te analyseren, inclusief het brandstofinspuitsysteem, zijn de ingenieurs van Yamaha in staat gebleken het verlies van vermogen te reduceren en de brandstofefficiëntie te verhogen en zo een groter rendement te behalen.

Dynamisch MAX-design
Het gezicht van de XMAX 300 bevat twee LED koplampen met een centraal licht dat deze sportscooter een sterk en doelgericht uiterlijk biedt en de nauwe familiebanden van het model met de TMAX onderstreept. De karakteristieke "MAX-familie" boemerang loopt aan beide zijden van de centrale tunnel en biedt een sterke visuele link tussen het voor- en achterwiel, terwijl de scherp oplopende lijnen van het achterste kuipwerk en achterlicht de sterke invloed van het TMAX-DNA benadrukken.

Motorfiets voorvork
De TMAX was de eerste high performance maxiscooter waarop een motorfiets voorvork werd gebruikt. Ook de XMAX 300 is uitgerust met een soortgelijke telescopische motorfiets voorvork en twee schokdempers achter om te zorgen voor een sportieve motorfietsachtige besturing met goede stabiliteit op hoge snelheid.

Traction Control Systeem (TCS)
De standaard montage van een Traction Control Systeem (TCS) benadrukt de geavanceerde specificatie van deze sportieve motorscooter. Dit elektronische systeem gebruikt een aantal sensoren dat de aandrijving van het achterwiel beperkt, wanneer verlies van tractie wordt gedetecteerd, en biedt de rijder meer vertrouwen onder natte of gladde omstandigheden.

'Smart Key' starten zonder sleutel
Bij de bouw van de premium specificatie XMAX 300 wordt van de modernste technologie gebruikgemaakt, waaronder starten zonder sleutel met Smart Key. Dit betekent dat u geen tijd meer hoeft te verspillen aan het kijken in welke zak u uw sleutels heeft bewaard. Bovendien laat dit handige systeem zien hoe de XMAX voorop loopt in design en technologie.

LED koplampen en LED achterlicht
Het hightech uiterlijk van de XMAX 300 met dynamische full LED 'twin-eye' koplampen geven deze sportieve motorscooter een modern en gedistingeerd uiterlijk dat opvalt, waar u ook bent. Beide koplampen gaan branden bij dimlicht en de derde centrale lamp gaat ook branden als grootlicht wordt ingeschakeld, wat de XMAX 300 een unieke verschijning maakt. Aan de achterzijde zijn de achterlichten ook voorzien van LED technologie, zodat de XMAX 300 dag en nacht voor andere weggebruikers goed zichtbaar is.

Opbergruimte voor twee integraalhelmen, een laptop en nog meer
Rijders van de XMAX 300 kunnen er zeker van zijn dat deze premium motorscooter ontworpen is om in de dagelijkse praktijk zo goed mogelijk te functioneren. Onder de comfortabele buddyseat vindt u een van de grootste opbergcompartimenten in zijn klasse, met ruimte voor twee integraalhelmen en nog veel meer. Dankzij de extra brede afmetingen van deze opbergruimte is er naast de helm ook plaats voor een laptop of weekendtas. Dit is dus een ideale motorscooter voor woon-werkverkeer en een spannend voertuig voor in het weekend

Multifunctionele instrumenten met schakelregeling en 12V outlet
Het instrumentenpaneel is uitgerust met een analoge snelheidsmeter en toerenteller voor duidelijke en eenvoudig te begrijpen informatie. En door het grote centrale multifunctionele LCD display is alle informatie gemakkelijk af te lezen. Voor een snelle bediening zit er een regelschakelaar op het stuur waarmee u tijdens het rijden van functie kunt veranderen, zonder dat u uw handen van het stuur hoeft te halen. Om verschillende apparaten op te laden of van stroom te voorzien, heeft de XMAX 300 een 12 V outlet in het opbergvak aan de linkerzijde.

15 inch voorwiel en 14 inch achterwiel voor sportieve stabiliteit
Het nieuwe frame van de XMAX 300 is ontwikkeld om een sportiever rijgedrag met soepele wendbaarheid te bieden. De keuze van wiel- en bandenmaten speelt een belangrijke rol in de rijkarakteristieken van elke scooter. Om een dynamische sportprestatie samen met eenvoudige wendbaarheid in de stad te bereiken, is deze sportieve 300cc motorscooter uitgerust met een 15 inch voorwiel en een 14 inch achterwiel. Het remvermogen wordt geleverd door een Ø 267 mm schijfrem vóór en een Ø 240 mm schijfrem achter. Uiteraard is ABS standaard.

2018 Yamaha XMAX 400

Naast de XMAX 300 heeft Yamaha Motor voor de Nederlandse markt ook de XMAX 400. Deze is vervaardigd volgens dezelfde superieure kwaliteit en hoge specificaties als de XMAX 300 en biedt sportieve prestaties in combinatie met een hoogwaardige afwerklaag en stijlvol design.

Hoofdkenmerken XMAX
Krachtige en efficiënte motoren, 300 of 400cc
Op TMAX geïnspireerd frame en sportieve rijpositie
Eersteklas kwaliteit met eersteklas afwerking met het DNA van de MAX familie
Motorfiets voorvork
Traction Control Systeem (TCS)
'Smartkey' starten zonder sleutel
15-inch voorwiel en 14-inch achterwiel voor goede stabiliteit
Twin-eye LED koplampen met LED grootlicht
LED achterlicht
Enorm opbergcompartiment onder het zadel voor twee integraalhelmen en meer
Multifunctioneel LCD instrumentenpaneel met op het stuur gemonteerde regeling
12V outlet

Kleuren: Phantom Blue - Sonic Grey - Blazing Grey 

Beschikbaarheid: 2018 XMAX 300, januari 2018, 2018 XMAX 400, per direct leverbaar

2018 Yamaha XMAX 300 400


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal