MotoShare nu ook voor motorrijders met A1 en A2 rijbewijs

Vanaf 1 augustus 2017 kunnen ook motorrijders onder 24 jaar motoren delen via MotoShare. De meeste ongelukken vinden plaats in de leeftijd 18-24 jaar. Ervaring opdoen is daarom van cruciaal belang voor deze kwetsbare groep. Met het openstellen van hun platform maakt MotoShare motorrijden voor deze jonge motorrijders toegankelijker en kunnen zij direct na behalen van het rijbewijs de nodige ervaring opdoen. 

Risico 
Vorig jaar lanceerde MotoShare haar website voor motorrijders met een volwaardig A-rijbewijs. Dit deden zij in partnership met verzekeraar OHRA die het destijds een te groot risico vond om motorrijders onder 24 jaar te verzekeren. Nu blijkt dat motorrijders die via MotoShare huren zeer beperkt schade rijden, is OHRA overstag gegaan en kunnen motorrijders met A1 en A2 motorrijbewijs per 1 augustus ook huren en verhuren via het deelplatform.

Veiligheid door meer ervaring 
Onderzoek van de “The Federation of European Motorcyclists’ Associations” (FEMA) wijst uit dat de meeste motorongelukken gebeuren onder jonge motorrijders (18-24 jaar). Ervaring opdoen is van cruciaal belang voor deze groep, maar dat is niet altijd even goed mogelijk. Een motor bezitten is kostbaar en huren is beperkt toegankelijk en duur. Dat laatst zit hem niet alleen in de huurprijs, maar vooral het eigen risico. MotoShare maakt motorrijden meer toegankelijk voor deze kwetsbare doelgroep doordat zij voordeliger, in de buurt en met laag eigen risico kunnen huren. Zo kunnen zij direct nadat zij geslaagd zijn voor hun rijbewijs de nodige ervaring opdoen.

Aanmelden nu al mogelijk
Motorrijders 18-23 jaar, met A1 of A2 rijbewijs, kunnen zich al registreren op de website van MotoShare. Vanaf 1 augustus kunnen zij daadwerkelijk hun motor verhuren of een motor huren.

Over MotoShare
MotoShare is een online platform waar motorliefhebbers onderling motoren delen binnen een hechte community. Motorrijders kunnen voordelig en persoonlijk een grote variatie motoren huren, direct bij particuliere eigenaren. Het platform is in mei 2016 gelanceerd in samenwerking met OHRA en de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV). Met een aanbod van meer dan 300 motoren is MotoShare het grootste motor verhuurbedrijf van Nederland.

MotoShare motorverhuur Nederland


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal