KTM Customer Racing: circuitmotoren voor klanten

KTM komt vandaag met de aankondiging van een nieuw opgerichte KTM Customer Racing divisie. Sinds maart 2017 ontwikkelt KTM Customer Racing speciaal voor afgesloten circuits gemaakte motorfietsen, kits en gespecialiseerde KTM PowerParts en producten voor offroad en wegrace. Klanten kunnen een reeks speciaal ontworpen wedstrijdmotorfietsen kopen op basis van KTM-seriemodellen, die zijn doorontwikkeld om te racen in een gesloten omgeving. KTM Customer Racing organiseert daarnaast raceactiviteiten en evenementen die worden gepland en begeleid door de racespecialisten van het bedrijf zelf. 

KTM Customer Racing zal een breed scala aan motorsportactiviteiten gaan bestrijken, waarvan de KTM RC CUP de eerste is. Gezien het feit dat er onder motorfietsliefhebbers altijd passie voor raceractiviteiten is en dat de verkeersveiligheidsproblemen in vele landen tot verscherpte controles hebben geleid, creëert KTM Customer Racing hiermee ook een veilige, gecontroleerde raceomgeving voor motorrijders die hard willen gaan. 

Vanuit Munderfing, naast KTM Motorsports en vlakbij Mattighofen, is KTM Customer Racing een compacte eenheid van KTM-insiders met een achtergrond in motorracen. Hoofd van de Technische Ontwikkeling is Wolfgang Felber, 25-jarige KTM veteraan en de man achter KTM's eerste Adventure-model, de beroemde KTM RC8 Superbike en de zeer succesvolle Moto3-motorfiets. KTM's Thomas Kuttruf is verantwoordelijk voor de commerciële ontwikkeling. Kuttruf, zelf een voormalige coureur, heeft de afgelopen tien jaar de leiding gegeven aan de internationale PR en Media Relations van KTM. 

KTM Customer Racing Logo


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal