Jekill & Hyde uitlaatsystemen met EURO4 goedkeuring

Dr. Jekill & Mr. Hyde presenteert een volledig nieuw uitlaatsysteem voor de 2017 Harley-Davidson Heritage Softail Classic, Breakout, Fat Bob en Wide Glide. Tijdens de ontwikkeling van het compacte uitlaatsysteem met de toepasselijke naam “Shorty E4” stond één ding centraal: het verkrijgen van Euro 4 goedkeuring zonder een compromis te moeten sluiten op het gebied van geluid. Dankzij die ambitie kunnen bezitters van deze Euro 4 goedgekeurde 2017 modellen zorgeloos genieten van hun nieuwe motor. 

Mean & green
Er komt meer bij Euro 4 kijken dan enkel geluid; emissie-eisen zijn minstens zo belangrijk voor het verkrijgen van de goedkeuring. Om die reden heeft het Dr. Jekill & Mr. Hyde R&D team een compleet nieuwe katalysator ontwikkelt in nauwe samenwerking met hun sound engineers. Als resultaat voldoet het Shorty E4 uitlaatsysteem niet alleen aan de Euro 4 emissie eisen, maar draagt het ook bij aan de diepe donkere klank die de motor in de open Performance modus laat horen.

Smart technologie: het beste geluid met een druk op de knop
Het nieuwe uitlaatsysteem is voorzien van de nieuwe “Smartbox 2”regelunit. Dit is het brein van de uitlaat die de rijder laat kiezen tussen de drie verschillende geluidsniveaus. Dankzij de geoptimaliseerde software voorkomt de Smartbox 2 dat je de geluidsnorm overschrijdt; wanneer de door wetgeving bepaalde parameters overschreden dreigen te worden grijpt het systeem subtiel in door de Smart Valve uitlaatklep te sluiten.

Met één druk op de knop laat het systeem zich bedienen tussen de gesloten Travel modus en de volledig open Performance mode. Met een dubbele druk op de knop komt de rijder in de Dynamic modus terecht, een tussenstand waarin de Smart Valve uitlaatklep 50% geopend is.

Upgrade je systeem: optionele bochtensets
Voor de Heritage Softail Classic en de Breakout is er de optie om het uitlaatsysteem uit te breiden met de optionele Dr. Jekill & Mr. Hyde bochtensets. De V-strike en V-strike uneven bochtensets zorgen voor een betere flow van uitlaatgassen en ze complimenteren de V-vorm van het motorblok. Voor de Fat Bob en de Wide Glide modellen is het noodzakelijk om een van beide bochtensets te bestellen bij het uitlaatsysteem; de originele bochten zijn niet geschikt om de Shorty E4 uitlaatdemper op te monteren.

Kies je eigen stijl
Dr. Jekill & Mr. Hyde uitlaatsystemen zijn leverbaar in een zwarte of chrome afwerking, met verschillende endcaps om uit te kiezen. Mocht je de originele hittenschilden niet willen missen dan heb je geluk; deze passen ook op het Dr. Jekill & Mr. Hyde uitlaatsysteem.

Jekill and Hyde Euro4 Exhaust


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal