BMW Street AIR motorjack met geïntegreerde airbag

Het BMW Street AIR systeem is een combinatie van een jas en een vest, met een geïntegreerd airbagsysteem voor een duidelijke toename van de passieve veiligheid van motorrijders. Het hightech-systeem beschermt (samen met de gebruikelijke beschermingselementen van de jas) de borst, schouders, sleutelbenen en rug. Het systeem vermindert bovendien het risico dat de helm in contact komt met een sleutelbeen. Het systeem kan zonder verbinding met het voertuig op elke motorfiets of scooter worden gebruikt (zowel door de berijder als de duopassagier) en bestaat uit twee onderdelen: 

- Vest Street AIR met airbag 
- BMW Jack Street AIR Dry - andere jassen zijn voor 2017 in voorbereiding, waaronder het Jack StreetGuard AIR. 

Het BMW Street Air systeem is vanaf heden te koop bij de BMW Motorrad dealers voor €1.600. 

Met het Street AIR systeem brengt BMW Motorrad wereldwijd (behalve in de Verenigde Staten) een airbagsysteem op de markt voor gebruik op de openbare weg, waar voorheen het API-systeem (Active Protection Inflatable) met het pak DoubleR Race AIR uitsluitend voor het circuit én alleen in Europa werd aangeboden. 

Werking van het BMW Street AIR systeem. 
Het Street AIR systeem is intelligent, efficiënt, snel, autonoom, betrouwbaar, ergonomisch en Dekra-gecontroleerd. Ritssluitingen aan de zijkanten en drukknopen in de nek en onder de oksels verbinden de jas met het vest. Gedragen onder een passende BMW jas is het BMW Street AIR systeem absoluut waterdicht en er is geen verbinding met de motorfiets, zodat het systeem op elk merk en type motorfiets kan worden gebruikt.

Het BMW Street AIR systeem bestaat uit elektronica (hardware, activeringsalgoritme en software) en een persluchtsysteem (gasgenerator en airbag met elf liter volume). Alle componenten inclusief de lithium-ion batterij zijn in het ruggedeelte van het vest aangebracht in een robuust en waterafstotend huis. Hierop bevindt zich ook de hoofdschakelaar, waarmee het vest wordt ingeschakeld. Als de drager vervolgens de ritssluiting (met sensor) aan de voorzijde van de jas sluit, wordt het systeem automatisch actief. Het BMW Street AIR systeem is in verschillende maten verkrijgbaar wat een perfecte pasvorm en een goed draagcomfort garandeert voor alle posturen en dankzij het lage eigengewicht van het vest (circa twee kilo) kan het nauwelijks merkbaar worden gedragen.

Drie sensoren, op de linker- en rechterschouder en op de rug, bewaken de rijsituatie. Het speciale activeringsalgoritme herkent een ongeval en kan het systeem in 30 tot 60 milliseconden activeren waarbij de airbag in 25 milliseconden wordt opgeblazen. Uiterste betrouwbaarheid is gegarandeerd dankzij intensieve testprocedures, in de vorm van diverse botsproeven en simulaties.

De lithium-ion batterij gaat (volledig opgeladen en bij geactiveerd systeem) tot 25 uur mee en het opladen geschiedt via een micro-USB‐aansluiting in het vest met een adapter (230 V, 50 Hz) die standaard bij het systeem wordt geleverd. De laadduur bedraagt ongeveer zes uur bij een volledig ontladen batterij. Een LED-lampje op de linkermouw van de jas geeft de status van het BMW Street AIR systeem aan – onder andere de werking en de laadtoestand van de batterij.

Wanneer beschermt het BMW Street AIR systeem?
Het BMW Street AIR systeem is bedoeld voor het wegverkeer en het laat tevens beperkt offroad gebruik toe. Het systeem herkent kritische situaties en grijpt in:

Bij botsingen bij een snelheid van meer dan 20 km/h;
Wanneer de motorfiets onder de berijder wegglijdt vanwege gripverlies van het voor- en/of achterwiel, waarbij de berijder wegrolt.

Het systeem activeert zichzelf alleen als het nodig is en dus niet bij ongevallen met een snelheid beneden 20 km/h. De kritische situatie wordt continu geanalyseerd en als die zich geleidelijk ontwikkelt wordt de airbag later of zelfs geheel niet geactiveerd.

Jack Street AIR Dry.
Het Jack Street AIR Dry is een waterdichte, voor toergebruik geschikte enduro-jas met API-voorbereiding (Active Protection Inflatable) waardoor het te combineren is met de het Vest Street AIR. Het jack is wind- en waterdicht dankzij een ademende, waterafstotende coating. Op borst en rug zitten unieke, lange ventilatieritssluitingen en op valgevoelige plaatsen zijn materiaalversterkingen aangebracht. Verder beschikt het jack over wijdteverstelling aan taille en mouwzoom, twee waterdichte, opgezette zakken met klep, twee borstzakken, één mouwzak links en één zak onderaan de rug. Op de borst, mouwen en rug zit reflecterend materiaal.

Het Jack Street AIR Dry is in twee verschillende kleuren (zwart en grijs) en diverse maten verkrijgbaar: 38 - 48 voor dames en 48 - 60 voor heren. Andere jassen zijn voor 2017 in voorbereiding, waaronder het Jack StreetGuard AIR.

2017 BMW Motorrad Alpinestars Airbag jas


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal