Prijs 2017 Yamaha R3 Cup motorfiets: €12.900,-

Naast de bestaande GAMMA Yamaha R125 Cup zal Yamaha Motor Europe, branche Nederland met ingang van seizoen 2017 een nieuwe Nederlandse wegraceklasse introduceren, de Yamaha R3 Cup. Nadat Yamaha Motor Europe, branche Nederland onlangs al bekend maakte dat de Yamaha R3 Cup in 2017 definitief van start zou gaan is er de afgelopen weken achter de schermen hard gewerkt aan het verder uitwerken van de plannen. Zo hebben Wilco Zeelenberg en Bob Withag de afgelopen week op het circuit van Almeria in Spanje de nieuwe Yamaha YZF-R3 in R3 Cup uitvoering uitvoerig getest en in nauwe samenwerking met een aantal technische partners (Öhlins, Akrapovic, Pirelli en Yamaha Motor Europe) de definitieve R3 Cup racekit voor het seizoen samengesteld. 

De Yamaha YZF-R3 in R3 Cup uitvoering is als volgt:
- Yamaha YZF-R3 (modeljaar 2016, straatversie zonder kenteken)
- Akrapovic uitlaatsysteem, inclusief carbon uitlaatdemper
- Öhlins schokdemper (achter)
- Öhlins cartridge voor telescopische voorvork
- Racekuip + zitje (gespoten en voorzien van R3 Cup stickerset)
- Raceparts, bestaande uit o.a. een remschakelset, voorrem-, teen- en kettingprotector
- Speciale throttle tube R3 Cup
- Set aluminium velgen (standaard YZF-R3)
- Pirelli set Diablo Supercorsa
- Pirelli set Diablo Rain
- Paddock stand achter
- Paddock Blue kledingpakket, bestaande uit Yamaha Racing cap, -polo en –jack en voorzien van R3 Cup logo en logo’s R3 Cup sponsoren
- Yamalube onderhoudspakket, bestaande uit 3 liter Yamalube Racing 10/40 olie, 1x silicone spray, 1x motorfietsreiniger, 1x kettingvet, 1x vizierreiniger, 1x contact cleaner
- KNMV race licentie
- Inschrijfgeld 8 wedstrijden in Benelux (definitieve R3 Cup kalender wordt eind december 2016 bekend gemaakt)
- Motorfiets volledig opgebouwd conform het 2017 Yamaha R3 Cup reglement

De all-in prijs voor een 2017 Yamaha R3 Cup motorfiets is vastgesteld op €12.900,- incl. BTW. Wat betreft de daadwerkelijke uitlevering, de eerste volledig opgebouwde 2017 Yamaha R3 Cup motorfietsen verwacht Yamaha Motor Europe, branche Nederland eind januari te kunnen afleveren.

Yamaha YZF-R3
De Yamaha YZF-R3 is een motorfiets die gebruik maakt van de geavanceerde technologie van de R-serie. Het hart van de Yamaha YZF-R3 is één van de meest geavanceerde tweecilinders in zijn klasse met een maximum vermogen van 30,9 kW bij 10.750 tpm (standaard setting). Om het sterke DNA van de R-serie te benadrukken, is de Yamaha YZF-R3 uitgerust met een extra lange swingarm die is afgeleid van de R1. Dankzij dezelfde swingarm en wielbasisverhouding als zijn bekende grote broer, heeft deze 321cc supersport een geweldige koersvastheid en wordt het vermogen hierdoor efficiënter overgebracht naar het wegdek. Vanuit iedere invalshoek is het duidelijk waar de R3 zijn aansprekende uiterlijk vandaan heeft! Het aerodynamische kuipwerk met de karakteristieke lijnen, de kenmerkende korte uitlaatdemper en de omhoog lopende achterkant zijn sterk beïnvloed door het uiterlijk van de Yamaha YZR-M1 van Valentino Rossi.

Contactpersoon: Joey Litjens, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

2017 yamaha yzf r3 cup motor


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen