Moto Guzzi MGX-21 Flying Fortress binnenkort in Nederland

Deze maand heeft Moto Guzzi de MGX-21 in de VS gepresenteerd, tijdens de 76e editie van de Sturgis Motorcycle Rally ten overstaande van ruim 700.000 liefhebbers. Met de MGX-21 Flying Fortress betreedt Moto Guzzi een voor het merk nieuw segment – dat van de grote cruisers – met de VS als één van de belangrijkste markten. Ook in de Benelux maakt de eerste MGX-21 binnenkort zijn opwachting. Voor Moto Guzzi, dat volgende maand haar 95e verjaardag viert, was de Sturgis Motorcycle Rally – met bezoekers afkomstig uit het hele land en zelfs de hele wereld – bij uitstek de gelegenheid om de nieuwe, ultieme toerbuffel aan het Amerikaanse publiek te presenteren. De VS is wereldwijd de grootste markt voor toermotorfietsen en Moto Guzzi wil zich met Italiaans design en geavanceerde technologie nadrukkelijker manifesteren in landen met grote marktvolumes. 

Primeur voor TLM
Ook in de Benelux maakt de allereerste Moto Guzzi MGX-21 Flying Fortress binnenkort zijn opwachting. Naar aanleiding van de online voorverkoop – met tal van exclusieve voordelen voor de eerste kopers van een MGX-21 – wordt het eerste exemplaar binnenkort bij Moto Guzzi-dealer TLM in Nijmegen aan zijn eigenaar overhandigd.

Moto Guzzi MGX-21: Italiaanse cruiser met unieke eigenschappen
De Moto Guzzi MGX-21 is met recht een exclusief model, met een groots en imposant design. De nieuwe ‘bagger’ uit Mandello del Lario onderscheidt zich onder meer door de kleine ‘batwing’ kuip, gestroomlijnde zijkoffers, een groot 21 inch voorwiel dat schuilgaat onder een koolstofvezel spatbord en een opvallend design met matzwarte afwerking en rode accenten, waaronder de rode kleppendeksels. De uitrusting wordt voltooid met alle beschikbare, geavanceerde veiligheidsfeatures van nu, waaronder ABS, instelbare tractiecontrole, de Ride-by-Wire gascontrole en cruise control. De MGX-21 Flying Fortress wordt aangedreven door de bekende Moto Guzzi 1400cc V-twin met cardanaandrijving, die al vanaf 3.000 tpm meer dan 120 Newtonmeter aan koppel loslaat.

Prijzen Moto Guzzi MGX-21 Flying Fortress:
Nederland: € 25.995
België: € 22.995

Link: Een complete series foto's vanuit Sturgis vindt u op de Facebookpagina van Cruizem.nl

Moto Guzzi MGX 21 Flying Fortress Sturgis


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal