Triumph en Guy Martin op jacht landsnelheidsrecord Bonneville

Triumph Motorcycles, het iconische Britse motormerk, heeft officieel bevestigd dat het zal terugkeren naar de legendarische zoutvlakten van Bonneville in Utah (USA), om in augustus 2016 het wereldsnelheidsrecord met een motorfiets te verbreken. Het doel is daarbij om het huidige wereldrecord, dat staat op 605,7 kilometer per uur, met behulp van de speciaal gebouwde, 1.000 pk sterke, Triumph Rocket Infor Streamliner te verbreken.

Het besturen van de speciaal gebouwde Triumph Rocket Infor Streamliner over de ‘gemeten mijl’ zal in handen komen te liggen van Isle of Man TT-coureur en meervoudig snelheidsrecordhouder Guy Martin. Titelpartner voor deze Triumph recordpoging zal de wereldwijde cloud-applicaties provider Infor zijn, met verdere ondersteuning van het iconische kledingmerk Belstaff.

De Triumph Rocket Infor beschikt over een carbon/kevlar monocoque-constructie met twee Triumph Rocket III motoren, die beide voorzien zijn van een turbo om een gecombineerde 1000 pk bij 9000 toeren per minuut per te produceren. De motorfiets is bijna acht meter lang, ruim 60 centimeter breed en bijna 1 meter hoog. Het gebruik van methanol als brandstof klasseert deze Triumph motorfiets in ‘Division C’, de categorie voor gestroomlijnde motorfietsen.

Triumph heeft een rijke historie met het breken van het landsnelheidsrecords als houder van de 'World's Fastest Motorcycle' titel tussen 1955 en 1970, met legendarische namen van recordbrekende streamliners als Devil's Arrow, Texas Cee-gar, Dudek Streamliner en Gyronaut X1. De laatste was goed voor een toenmalig record door het bereiken van een topsnelheid van 395,28 km/h. Het huidige record staat sinds 2010 op 605,697 km en is in het bezit van Rocky Robinson met de Oil-Ack Attack streamliner.
Guy Martin: "Ik kan niet wachten om deze zomer met de Triumph Rocket Infor Streamliner de zoutvlakte van Bonneville voor de eerste keer op te gaan. De technici van Triumph hebben een geweldige machine gebouwd, waardoor we de ideale kans krijgen om het snelheidsrecord over land op twee wielen te pakken."

Triumph Rocket Infor streamliner 2016


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen