EK Motoball 26 t/m 31 juli in Budel Nederland

EK Motoball logoVan 26 t/m 31 juli vindt in het Brabantse Budel het officiële Europees Kampioenschap Motoball plaats. Maar liefst 7 landen nemen deel aan deze editie: Nederland, Duitsland, Frankrijk, Litouwen, Wit-Rusland, Oekraïne en Rusland. Dit deelnemersveld beloofd een enorm spannende strijd! Wie stoot Duitsland van haar troon? Vooral het Nederlandse team is er op gebrand om in eigen huis hoog te scoren!

Motoball is veruit de snelste teamsport ter wereld! Het team in het veld bestaat uit 4 spelers op een aangepaste crossmotor en een keeper zonder motor. De keeper bevindt zich in een doelcirkel waar hij niet uit mag en de spelers niet in. Snelheden van 80 km per uur, het geronk van motoren en het tactische samenspel maken Motoball de spectaculairste balsport ter wereld.

Dagelijks vinden er op het terrein van MBV Budel van 12:00u tot 21:30u wedstrijden plaats waarbij er in het weekend ook een mini EK plaats vindt voor enkele nationale jeugdteams.

Ook 15 jaar geleden streek het Motoball-circus van de Europese motorsportbond F.I.M. en Nederlandse KNMV neer in Budel. Enkele duizenden sportliefhebbers zagen toen hoe Rusland, tijdens de finale, aartsrivaal Wit-Rusland wist te verslaan.

Wie zich dit jaar Europees kampioen mag noemen weten we na de finale op 31 juli. Meer informatie, foto’s en video’s van Motoball zijn te vinden op www.ekmotoball.nl

Dus in 2016 tóch nog Nederland op een EK zien voetballen? Kom van 26 t/m 31 juli naar Budel naar het EK Motoball 2016.

Motoball


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen