2000 bezoekers BMW Motorrad Day België

BMW viert dit jaar zijn 100e verjaardag en bouwt reeds sinds 1923 motorfietsen onder de merknaam BMW Motorrad. Ter gelegenheid van dit bijzondere eeuwfeest, organiseerde BMW Motorrad Belux zijn belevenisdag ‘BMW Motorrad Day’ op eigen terrein, namelijk op de hoofdzetel van het Belgisch-Luxemburgse filiaal in Bornem, die al sinds 1985 langsheen de N16 gevestigd is. Zo’n 2000 motorliefhebbers vierden mee. Deze BMW Motorrad Day werd opgericht om alle fervente motorliefhebbers een allround ervaring te bieden met het merk. Zo zorgden stuntpiloten en het Gymkhana behendigheidsparcours voor het nodige spektakel zorgden. Snelheidsliefhebbers konden in de aangrenzende Lodderstraat genieten van een korte race over een afstand van 1/8 mijl door een tiental Custom & Classic bikes.

Méér dan 450 mensen lieten zich verleiden tot een testrit met een van de nieuwste motorfietsen en maxi-scooters van de Beierse fabrikant. Toch waren het ook de échte klassierkers die de show stalen. Via een publieke oproep van BMW Motorrad Belux konden Belgen hun eigen pareltjes aanbieden voor de overzichtstentoonstelling. Een jury van experts keurde de vele aanbiedingen en kroonde drie winnaars: De meest zeldzame motorfiets: BMW R 63 uit 1928, eigendom van Bruno Guns. De best bewaarde / mooist gerestaureerde motorfiets: BMW R 16 uit 1929, eigendom van Patrick Smets. De favoriet van de jury: BMW R 60 met Belgische zijspan Précision uit 1960, eigendom van Christian Thibaut.

Marc De Groof, algemeen directeur van BMW Motorrad Belux, blikt tevreden terug op deze BMW Motorrad Day: “Op deze belevenisdag hebben zo’n 2000 motorliefhebbers laten zien dat zowel onze nieuwe als onze classic bikes deel uitmaken van hun leven. Onze slogan is dan ook niet voor niets ‘Make Life A Ride’.”

BMW Motorrad Day 2016 Bornem Belgie


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal