• Home
  • Persberichten
  • 3 juli toertocht voor klassiekers, oldtimers en veteraan motoren

3 juli toertocht voor klassiekers, oldtimers en veteraan motoren

Zijkleppers, kopkleppers, openliggende kleppen met klepstoters en klephevels, kickstarters met fietspedalen, ééncilinders, boxers, luchtgekoelde Indians en zelfs een verdwaalde watergekoelde DKW. Hendersons, NSU’s, Clevelands, Peugeots en zelfs enkele vooroorlogse Harleys. Sommigen gerestaureerd op een manier waar William en Arthur toentertijd een puntje aan konden zuigen. Anderen nog met de originele lak uit 1919.

Op 3 juli 2016 zullen deze allemaal te zien zijn tijdens de VMC rit, georganiseerd door Motorclub Nijverdal Hellendoorn. Een toertocht voor klassiekers, oldtimers en veteraan motoren. Deze motoren moeten minimaal 25 jaar oud zijn. Er is een camping op nog geen 2 km van het startpunt voor de deelnemers. Op de zondagochtend worden 2 ritten rondom Hellendoorn verreden. De eerste rit start vanaf half 11 bij clubhuis het Mollenhol, achter de voetbal in Hellendoorn. Deze eindigt midden in het centrum van Hellendoorn, de eerste motoren zullen hier rond 11.45 uur aankomen en tot 13.00 uur zullen hier continu parels van weleer en motoren met ervaring staan. Ook dit is voor iedereen toegankelijk. Hier zal vervolgens de tweede rit weer starten, welke eindigt op de evenementenweide in Nijverdal. Waar de eerste motoren rond 13.00 uur binnen komen.

Op de evenementenweide wordt nogmaals het uiterste gevraagd van man en machine. Vanaf 13.30 zullen hier de motoren een regelmatigheidswedstrijd verrijden. Hier is tevens een open paddock waarbij het publiek zeer dicht bij rijder en machine kan komen. Deze is vrij toegankelijk voor publiek en de motoren zullen hier ruim anderhalf uur zowel rijdend als stilstaand te zien zijn.

Link: www.www.mcnh.nl 

2016 VMC toertocht voor klassiekers oldtimers en veteraan motoren


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal