Nieuwe Bridgestone Battlax Hypersport S21 motorband

Bridgestone lanceert de nieuwe Battlax Hypersport S21 radiaalband voor prestaties waar je alleen van kon dromen – maar die nu werkelijkheid worden! Met een indrukwekkende combinatie van bewezen technologie onder natte omstandigheden en innovatieve nieuwe toepassingen is de S21 ontworpen om onder alle omstandigheden het beste te halen uit de nieuwste machines, zonder concessies te doen aan veiligheid en rijplezier. Bij het ontwikkelen van de Battlax S21 hebben de technici van Bridgestone de gerenommeerde prestaties op een nat wegdek van de S20 EVO gecombineerd met innovatieve nieuwe toepassingen voor betere prestaties op een droog wegdek en een langere levensduur. De stabiliteit, de handling en het rijden in bochten zijn ook verbeterd dankzij een gewijzigd profiel dat zorgt voor een grotere stijfheid van het loopvlak en een geoptimaliseerd contactvlak.

Betere prestaties op een droog wegdek
De voorband heeft een kleinere profielradius voor betere handling en nauwkeurigere reacties in bochten zonder dat dit ten koste gaat van het uitstekende neutrale gevoel, gecombineerd met een drielaags-compound en een zeer stijf hielgedeelte voor optimale demping en stabiliteit. De achterband heeft een grotere profielradius die samen met de geoptimaliseerde gordelconstructie en positionering van de groeven het contactgevoel achter en de stabiliteit in bochten vergroot. Verminderde slip in het contactvlak beperkt slijtage, hetgeen de levensduur ten goede komt. De nieuwe Battlax Hypersport S21 heeft een nieuwe schouder-compound die is ontwikkeld met de geavanceerde expertise van Bridgestone op moleculair niveau. Hierdoor ontstaat een groter microcontactvlak voor meer grip, meer vertrouwen en sneller nemen van bochten op een nat en een droog wegdek.

“We waren op zoek naar een band die rijders het beste geeft dat deze nieuwe superbikes te bieden hebben. Door de prestaties op nat wegdek op topniveau te houden en de stabiliteit en grip in bochten te verbeteren heeft Bridgestone dit bereikt met de Battlax S21”, aldus Jake Rønsholt, Managing Director Consumer Business Unit, Bridgestone Europe. Veel van de verbeteringen aan de S21 zijn gerealiseerd met behulp van de nieuwe Ultimate Eye (U-EYE) indoortestfaciliteit van Bridgestone. De S21 is de eerste band die van deze technologie profiteert. U-EYE visualiseert de contacteigenschappen van een band bij diverse snelheden en onder verschillende omstandigheden, analyseert de drukverdeling over het contactvlak en helpt de optimale combinatie van compound, loopvlakontwerp, constructie en profiel te vinden.

Sneller door de bocht
De prestaties van de nieuwe Battlax radiaalband zijn getest op het circuit onder natte en droge omstandigheden. Uit vergelijkingstests van Bridgestone met de S20 EVO blijkt het voordeel van de verbeterde stabiliteit, waarbij de S21 aanzienlijke hogere snelheden realiseert bij het ingaan van bochten, een strakkere lijn aanhoudt en bochten sneller uitaccelereert. Dit alles resulteert in een afname van de gemiddelde rondetijden met bijna 2%. In zijn algemeenheid vertegenwoordigt de S21 een echte stap voorwaarts op het gebied van prestaties op een droog wegdek - met name op het gebied van stabiliteit en handling in bochten. Boven op deze verbeteringen komt nog een 36% langere levensduur.

Een lancering van niveau
In het kader van de lancering van deze hoogwaardige band, organiseert Bridgestone een uniek event op het F1 circuit van Yas Marina in Abu Dhabi. Meer dan 200 deelnemers zullen, bij valavond, de kans krijgen de ongelofelijke prestaties van de Battlax Hypersport S21 uit te testen.

Battlax Hypersport S21 is beschikbaar in vier maten vooraan en zes achteraan :
Voor : 110/70ZR17M/C (54W) - 120/60ZR17M/C (55W) - 120/70ZR17M/C (58W) - 130/70ZR16M/C (61W)
Achter : 150/60ZR17M/C (66W) - 160/60ZR17M/C (69W) - 180/55ZR17M/C (73W) - 190/50ZR17M/C (73W) - 190/55ZR17M/C (75W) - 200/55ZR17M/C (78W)

Bridgestone S21 Hypersport motorband

*Tests uitgevoerd in het Bridgestone Technical Center Japan – banden: 120 / 70ZR17 - 190 / 55ZR17


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal