Mitas brengt nieuwe radiaalband uit: Terra Force-R

De Nieuwe motor radiaalband Terra Force-R is ontworpen voor maxi enduro en trail motorfietsen en is bedoeld voor 90% op de weg en 10% off-road. Terra Force-R R is de ideale keuze voor forenzen maar ook voor avonturiers die houden van langere ritten met een passagier en bagage. Het doel is om aan beide groepen rijders een veilige, dynamische en gebruiksvriendelijk band aan te bieden. De Mitas Terra Force-R zal beschikbaar zijn vanaf april 2016.

"Mitas Terra Force-R is een uitstekende keuze voor een “motorfiets avontuur", zegt Ksenija Bitenc, managing director voor Mitas Moto. " Terra Force-R is een veelzijdige radiaalband met een meer straat-georiënteerd profiel. Het biedt een uitstekende tractie op natte en droge wegen en uitstekende prestaties op lichte off-road omstandigheden”, aldus Bitenc.

Mitas Terra Force-R zorgt voor goede grip, uitstekende tractie op natte en droge wegen, licht sturen en goed manoeuvreren en uitstekende bochtenstabiliteit. Belangrijk kenmerk van de Terra Force-R is de consistente prestaties tijdens haar levensduur ook onder zware belasting. Alle bovengenoemde kenmerken van de Terra Force-R werden getest door zeer bekwame en ervaren testrijders. De testen werden uitgevoerd op verschillende motorfietsen, in verschillende weersomstandigheden en op diverse terreinen.

Loopvlakcompounds voor de Mitas Terra Force-R werden speciaal ontwikkeld met de meest moderne elastomeren en technisch hoogwaardige toevoegingen. Uitstekende grip onder alle omstandigheden, optimale gelijkmatige slijtage en maximaal vertrouwen bij het rijden op de weg en off-road werd hierdoor bereikt. Technologieën en compounds, is de strategie van Mitas om een veilige en aangename rit te garanderen.

De Mitas Terra Force-R ontwikkeld met geavanceerde technologieën zijn het resultaat van in-house R&D zoals:

OGT3D (3-D Optimum Groove Technology)
Deze technologie wordt gekenmerkt door een optimale profielgroef-richting en optimale profieldiepte, resulterend in minder warmteopbouw in de loopvlakcomponenten.

SCT (Strong Carcass Technology)
SCT technologie continueert de sterkte van het karkas op een hoog niveau. Ook tijdens het slijtageproces garandeert het de rijprestaties en de levensduur van de band.

FEA ( Final Element Analysis)
Met behulp van een laatste analyse van alle elementen en een speciaal door een computer ondersteunde simulatie, werd een optimale bandconstructie gerealiseerd met de hoogst mogelijke grip en tegelijkertijd stug genoeg voor excellente rijstabiliteit. FEA garandeert een optimaal loopvlak, karkasbouw en materiaal definities.

De Mitas Terra Force-R is beschikbaar vanaf april 2016 in de volgende maten:
110/80R19 59V TL [ F ]
140/80R17 69V TL [ R ]
150/70R17 69V TL [ R ]

Mitas Terra Force R


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal