Energica Motor Company op Motorbeurs Utrecht 2016

Energica Motor Company, de producent van high-performance elektrische motorfietsen, zal aanwezig zijn op de MOTORbeurs Utrecht. Op stand D.040 in Hal 12 wordt het nieuwe merk vertegenwoordigd door Electric Motorcycles, de Official Dealer Distributor van Energica in Nederland. De beurs in Utrecht (van 18 t/m 21 februari 2016) is traditioneel het begin van het nieuwe motorseizoen. De Italiaanse fabrikant Energica Motor Company zal in samenwerking met Electric Motorcycles Nederland de elektrische sportmotor Ego en de fonkelnieuwe elektrische streetfighter EVA presenteren. De Energica Eva biedt een perfecte combinatie van wendbaarheid en een dynamisch rijgedrag. De elektrische streetfighter heeft een permanent magnetische oliegekoelde AC (PMAC) motor. Het vermogen van 70 kW komt onmiddellijk volledig vrij; het koppel bedraagt 170 Nm. De actieradius van de Energica Eva is in de ECO-stand maximaal 200 kilometer en in de Sport-stand kan hij een topsnelheid van 200 km/u bereiken. De accu, de omvormer, de oplader en het ABS van de Eva worden net zoals bij de Energica Ego voortdurend gecontroleerd en aangestuurd door de verfijnde Vehicle Control Unit. De Energica Eva heeft geen versnellingsbak en geen koppeling. Alles wordt geregeld door het ride-by-wire systeem, waardoor de berijder het acceleratievermogen van de motor en de vertraging ervan via het regeneratieve koppel of het afremmen van de motor, kan controleren. Voor het rijden met een constante kruissnelheid beschikt de motor over een 'neutraal' stand tussen accelereren en regenereren.

Snelladen on the move
De streetfighter kan worden opgeladen bij zowel professionele publieke laadstations als thuis aan het 220V stopcontact. Daarnaast is hij naadloos aan te sluiten op het landelijke snellaadnet, waardoor langere afstanden mede dankzij het netwerk van Fastned eenvoudig zijn te overbruggen. De Energica Eva is de enige elektrische streetfighter in de wereld die geschikt is voor snelladen.

De Energica Eva, op de MOTORbeurs getoond in de Electric Green configuratie, komt nog dit jaar op de markt.

Over Energica/EGO
Energica Motor Company S.p.A. is de eerste Italiaanse fabrikant van elektrische supersportmotorfietsen. Elektrische motorfietsen van Energica zijn de ultieme expressie van Italiaanse luxe en worden met vakmanschap geproduceerd in de Italiaanse Motor Valley in Modena, Italië. De Energica Ego is het eerste model van EMC en de eerste Italiaanse elektrische high-performance sportmotor. De Ego is al leverbaar in Europa en de Verenigde Staten via een netwerk van geautoriseerde dealers. De Energica Eva (de elektrische streetfighter) komt nog dit jaar op de markt.

Over Electric Motorcycles Nederland
Electric Motorcycles Nederland is een onderneming die zich volledig heeft toegelegd op de promotie en verkoop van elektrische motorfietsen in Nederland. De voordelen van een elektrische motorfiets zijn: een hoog koppel, duurzaam, milieubewust, weinig onderhoud, lage maandelijkse kosten (wegenbelasting en BPM vrij) en diverse fiscale voordelen. Electric Motorcycles Nederland is onlangs aangesteld als exclusief distributeur van Energica Motor Company S.p.A. voor Nederland

Energica Ego Motorbeurs Utrecht 2016 Electric Motorcycles


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal