• Home
  • Persberichten
  • CVO Pro Street Breakout combineert 'American muscle' met vernieuwende stijl

CVO Pro Street Breakout combineert 'American muscle' met vernieuwende stijl

Harley-Davidson Custom Vehicle Operations (CVO) schrijft met de introductie van de 2016 CVO Pro Street Breakout een heel nieuw hoofdstuk in het toch al dikke factory-custom-stijlboek. Dit limited-production model introduceert een compleet nieuwe, donkere look dankzij vernieuwende afwerkingen en materialen die met een bijna obsessief oog voor design en detail zijn toegepast. De CVO Pro Street Breakout zweet een drag-race attitude uit al zijn poriën en combineert high-intensity performance met een langgerekte, krachtige uitstraling.

CVO BREAKOUT

Harley-Davidson CVO-modellen zijn gecustomized met uitsluitend premiumcomponenten en exclusieve lakbehandelingen en afwerkingen, gecombineerd met talloze items uit de Harley-Davidson Genuine Motor Accessories-catalogus. Het CVO-programma is vaak de geboorteplek van nieuwe custom-elementen en -technieken. De donkere styling van de CVO Pro Street Breakout gaf het Harley-Davidson-designteam de mogelijkheid om een aantal nieuwe afwerkingen te presenteren.

“De Pro Street Breakout vertegenwoordigt een nieuwe richting binnen onze CVO-modellen”, vertelt Harley-Davidson Styling Director Brad Richards. “De Pro Street Breakout is geïnspireerd op wat wij in de steden zien gebeuren en is een reflectie van onze eigen veranderende smaak. Hij heeft de details en de mate van verfijning die een CVO-koper verwacht en waarmee hij of zij de show kan stelen bij vrienden, maar dan net even anders dan gewend. De kleuren zijn ingetogen, maar hebben tegelijk enorm veel diepte. We ontwikkelen alternatieve afwerkingen voor helder chroom: geborstelde en geanodiseerde oppervlakken en getinte coatings, bijvoorbeeld. De Breakout was echt het perfecte canvas voor dit nieuwe styling-concept.”

“We hebben intensief samengewerkt met onze plaatwerkleveranciers om de tint en de diepte van Smoke Satin Chrome te bewerkstelligen. We zijn er trots op dat wij de eerste zijn in motorland, die dat gelukt is”, aldus Harley-Davidson Senior Stylist Dais Nagao. “Het is een afwerking die heel erg van nu is. Ze geeft de machine een exclusieve, maar tegelijk dreigende look. We hebben Smoke Satin Chrome bewust naast een zwart oppervlak gebruikt, waardoor je een gelaagd effect krijgt. Het bovenste kleppendeksel bijvoorbeeld: dat is hoogglans zwart, terwijl het onderste Smoke Satin Chrome is. Verder vind je het op de uitlaatschildjes naast het zwarte motorblok en op de zwarte dempers. Voor het verrassingseffect hebben we bovendien Smoke Satin Chrome gebruikt op de olieleidingen.”

De Aggressor custom-wielen van de CVO Pro Street Breakout zijn afgewerkt met ‘geschroeid chroom’, de tweede nieuwe afwerking op deze machine. De gerestyled derby cover en distributiekap hebben een nieuwe, mechanische look. Het plaatwerk is afgewerkt in Starfire Black of in two-tone White Gold Pearl/Starfire Black en heeft een met de hand aangebrachte grafische streep over de tank en het achterspatbord om de performance-uitstraling van de CVO Pro Street Breakout kracht bij te zetten.

Harley CVO BREAKOUT

Die performance wordt geleverd door een Screamin’ Eagle Twin Cam 110B: het meest krachtige, luchtgekoelde Harley-Davidson-productieblok. Voor optimale prestaties is deze krachtbron voorzien van zwarte blunt-cut-dempers, een open-element Screamin’ Eagle® Heavy Breather Elite-inlaat en een hydraulische high-performance Assist & Slip-koppeling. Om de rijder het maximale uit het Screamin’ Eagle-blok te laten halen, heeft de CVO Pro Street Breakout een nieuwe 43 mm upside-down-voorvork vastgeklemd in een robuuste 3-bouts-kroonplaat. Daarnaast heeft de machine extra stopping power dankzij dubbele zwevende remschijven aan de voorkant, een ‘reduced reach’-remhendel en standaard-ABS. De stijve voorkant en het 19-inch voorwiel zorgen voor wendbaarheid, terwijl het vette 240 mm achterwiel het vermogen probleemloos op het asfalt zet.

Het drag-racer DNA van de Pro Street Breakout vind je terug in het 1.25-inch drag-style-stuurtje, het kleine speed screen en de in de kleur meegespoten chin spoiler. Het diepe zadel en het gewatteerde zitje zorgen dat de rijder stevig verankerd zit in de machine als het vette Screamin’ Eagle-blok zijn pk’s loslaat op het wegdek. Overige styling features zijn een ingekort voorspatbord, volledig zwarte hand- en voetbedieningselementen uit de Airflow Collection, zwarte custom Profile-spiegels en een low-profile-console met ‘smoked’, gevlochten ventilatiesleuven. Elektronische cruisecontrol en het H-D Smart Security System met de nieuwe, handsfree alarm- en afsluit-fob zijn standaard op de CVO Pro Street Breakout.

Bron en foto's: Harley Davidson


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal