Vette stunts, custom bikes en steile wand op MOTORbeurs Utrecht

MOTORbeurs Utrecht biedt de bezoeker spectaculaire demonstraties van bekende stuntrijders. Stoppies, coasters, wheelies, circles en no-handers, ze komen allemaal voorbij. Maar ook proefrijden, je eigen Custom Bike showen, stemmen op je favoriete Grid Girl, de steile wand, echte mannen aan het werk zien en alles voor de kids zijn onderdelen van het programma. En dit zijn nog maar enkele van de ingrediënten. MOTORbeurs Utrecht vindt plaats van donderdag 18 tot en met zondag 21 februari 2016 in de Jaarbeurs in Utrecht.

Stunters
Tijdens MOTORbeurs Utrecht kan de bezoeker genieten van diverse spectaculaire demonstraties van bekende internationale stuntrijders. Een van de beste motorstunters van de wereld, Rafał Pasierbek uit Polen; Rok Bagoroš uit Slovenië, die zijn stunts uitvoert op een ééncilinder en het stuntteam Bleuk uit België met extreme stuntrijders op internationaal niveau, staan in ieder geval op het programma.

Echte mannen aan het werk
De mannen van Men at Work gaan tijdens de beurs met de meest fraaie ontwerpen aan de slag en maken vlak voor je neus de mooiste motorfietsen. Van café racer tot custom en van streetbike tot bobber, hier worden ze gebouwd, gelast, geschroefd, gesleuteld, geslepen en nog veel meer. Airbrushen, reviseren, zadels overtrekken, wrappen of een tank uitkloppen, deze toppers uit de wereld van de custombouw laten zien hoe het werkt. Uitgebreide informatie over de deelnemers en wat zij precies gaan doen is hier te vinden.

Steile wand
Motorrijden op een Steile Wand is misschien al net zo oud als motorrijden zelf. Het rijden in de ‘motordromes’ is immers al omstreeks 1915 in de USA ontstaan. De unieke Sala Motordrome die op MOTORbeurs Utrecht te zien is, is in 1937 gebouwd in het Zweedse plaatsje Sala. Deze Motordrome behoort tot een van de oudsten ter wereld. De motorrijders rijden met het merk waarmee de Motordromes ooit begonnen zijn, namelijk met klassieke 600cc Indian Scouts uit 1924 en 1925. Echte motoren, zonder moderne fratsen maar boordevol beleving in beeld, geur en geluid. De beleving en sensatie als je van bovenin de ‘ton’ kijkt is ongekend en een must voor iedereen. De Steile Wand is te vinden in hal 12.C110. Elke dag wordt de show meerdere keren gegeven.

BOVAG Try the bike
Onder begeleiding van gediplomeerde BOVAG motorrij-instructeurs kan de bezoeker zo op de motorfiets stappen. Dit zijn vaak gloednieuwe demo’s van verschillende motorfabrikanten. De lessen zijn op donderdag 18 februari en vrijdag 19 februari door tot 20.00 uur. Op zaterdag kan men de hele dag proefrijden tot 17.00 uur en op zondag tot 15.00 uur. Inschrijven voor een proefrit kan tijdens de beurs bij BOVAG op het buitenterrein naast hal 12.

Show je Custom Bike
Custom Bike eigenaren hebben de mogelijkheid om hun motor tijdens de beurs aan het grote publiek te laten zien. Inschrijven kan in vijf categorieën: Freestyle, Chopper, Bobber, Café Racer en Street Performance. Een vakjury kiest in elke categorie een nummer 1, 2 en 3. Daarnaast wordt de ‘Best of Show’ gekozen. Naast eeuwige roem en een gigantische beker ontvangt de winnaar in iedere categorie een prachtig prijzenpakket. Inschrijven kan hier tot 5 februari 2016. Meer informatie over de categorieën is hier te vinden.

Grid Girl verzkiezing 2016
Wie van de 20 geselecteerde dames staat straks op het Heilige Asfalt van de Dutch TT op het TT Circuit Assen, naast "bad boy #64" Bo Bendsneyder? Bekijk hier welke dames zich verkiesbaar hebben gesteld als Grid Girl. Uit deze stemronde komt een top 5. De 5 finalisten gaan op zaterdag 20 februari op MOTORbeurs Utrecht op jacht naar die ene, unieke plek op de grid van de Moto3-race van Bo Bendsneyder. Bo Bendsneyder is hier zelf ook bij aanwezig.

Voor de kids
De mannen en vrouwen van de Junior Riding Experience helpen kinderen om zelf echt motor te rijden. Op een opblaasbaar parcours kunnen de kids zelf rijden met een Yamaha, daarbij geholpen door niemand minder dan Dakarheld Bryan Zuidinga en zijn team. En wanneer twee wielen nog te lastig zijn dan zijn er voor de allerkleinsten ook een paar quads. De Junior Riding Experience is veilig, goed geregeld en vooral heel, heel leuk.
De allerkleinsten vanaf drie jaar mogen zelf rijden bij MOTORbeurs Mini Trial in samenwerking met Nonstop Motoren. Met de elektrische motoren kunnen zij zelf kleine obstakels overwinnen. En voor de èchte mini’s zijn er zelfs zijwieltjes. Ook stoer: na de rit in je trialkleding op de foto. MOTORbeurs Mini Trial is te vinden in hal 10 op stand E.040, dat is tegenover de Saloon.
Meer informatie is te vinden via MOTORbeursUtrecht.

{snippet YTVideo|VJKr4nNTV2Q|}


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal