Lancering GEAR2030 door Europese Commissie

Deze week heeft Europees commissaris Elżbieta Bieńkowska de lancering van het GEAR 2030 programma aangekondigd. Het programma is een samenwerking tussen de Europese Comissie, ministers en NGO's (Non governmental Organisations). Het doel van het programma is het opstellen van aanbevelingen om de grootste problemen van de automotive industrie te kunnen tackelen in de komende 10 jaar. Een van de belangrijkste onderwerpen waar GEAR2030 zich mee bezig zal houden is het overgaan van taken van bestuurders naar het voertuig, om zo de verkeersveiligheid te verhogen. Met het opzetten van het programma wordt een nieuwe stap gezet in de richting van autonoom rijden het het ontwikkelen van veiligheidssystemen in voertuigen.

Wettelijke problemen, investeringen in infrastrucuur en aansprakelijkheden rondom de producten zijn de belangrijkste aspecten die opgelost moeten worden voordat autonome voertuigen op de Europese markt kunnen verschijnen. Op het event rondom de lancering van GEAR 2030 werd uitgebreid gesproken over de positieve rol van autonome voertuigen in het verhogen van de verkeersveiligheid en het efficiënter maken van mobiliteit.

Het GEAR2030 programma is een inititatief van het Forum voor Mobiliteit en Samenleving, die als doel heeft de belangrijke spelers op de mobiliteits branche bijeen te brengen, waaronder de Europese Unie, de automotive industrie en maatschappelijke partijen. In het Forum wordt gezorgd dat de belangen van alle partijen rondom mobiliteit gehoord worden.

EU GEAR2030


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen