Faster Wasp: Roland Sands nieuwste Yard Built creatie

Roland Sands treedt met zijn Yamaha Yard Built in de voetsporen van Shinya Kimura. Yamaha voegt hiermee een nieuw en spannend hoofdstuk toe aan het ‘Faster Sons’ verhaal. Alles wat cool en iconisch is aan een Yamaha Sport Heritage machine wordt naar een hoger niveau getild, waar het onverdunde sport DNA alom aanwezig is. Met de ‘Faster Wasp’ is de in California gevestigde reparateur Roland Sands’ reeds aan zijn vijfde Yamaha creatie toe. De Faster Wasp is een ‘volbloed’ concept met een duidelijke hint naar de iconische machine van Kenny Roberts.

FasterWasp YardBuilt

Roland Sands is een voormalige professionele piloot die meteen geïnspireerd was door de ‘Faster Sons’ filosofie. Het verbinden van een klassieke tijdloze stijl met vooruitstrevende technologie is al bijzonder, maar hij voegt er nog een derde ingrediënt aan toe: racing DNA. Het resultaat is een machine met verbluffend veel impact, een eerbetoon aan de legendarische TZ750 van Kenny Roberts. De link is dan ook snel gelegd dankzij het zeer herkenbare geel/zwarte kleurenpalet. De laatste nieuwe 850cc 3-cilinders-in-lijn motor en het ultralichte aluminium maakt van deze ‘Faster Wasp’ – of ‘Wesp’ zo men wil - een beestje met een serieuze angel in de staart. Het indrukwekkend vermogen wordt hier letterlijk in een klassiek kleedje
gestoken.

“Yamaha en ik, dat is een lang verhaal”, zegt Roland Sands. “Ik reed destijds competitie met een TZ250 racemachine en ik heb met talrijke Yamaha dirt bikes de nodige off-roadervaring opgedaan. We hebben een verleden samen. Als ik zie wat Yamaha als merk heeft verwezenlijkt en hoe naar de toekomst wordt gekeken, dan werkt dat inspirerend. We hebben samen al aan verschillende projecten gewerkt. Deze creatie is licht en presteert bovendien uitstekend. Het is geen echte race bike, maar er zit toch iets van het Yamaha racing DNA in de klantvriendelijke verpakking. En dat kan het rijplezier alleen maar groter maken. Voor mij is dit een ideale basis voor een customproject. Voor mij moet de ‘fun’ factor altijd primeren, want rijden is iets om naar uit te kijken en als ook de prestaties aan de verwachtingen voldoen, zit alles mee. Met dit Faster Sons concept herbeleef ik het verleden met Kenny Roberts, één van mijn grootste helden, en laat ik de moderne technologie spreken met de driecilindermotor die voor een schitterend eindresultaat zorgt.”

Het veelvoud van op maat gemaakte onderdelen door Roland Sands Designs, inclusief een handgemaakte aluminium brandstoftank, staartstuk, inlaathappers, radiatorcovers, een nummerplaat vooraan en een voorspatbord. De kettingbeschermer, asbescherming en benzinedop zijn stuk voor stuk RSD prototypes.

De ‘Faster Wasp’ rijdt op gesmede RSD Morris aluminium wielen (17x3.5” vooraan & 17x6.0” achteraan) uitgerust met Dunlop Q3 banden. Voor het volle ronkende geluid heeft Two Bros Racing headers in roestvrij staal ontwikkeld met een schuine RSD uitlaat.

Het vermogen wordt doorgegeven aan de Renthal achtertandwielen. Voor een effinciënte remcapaciteit wordt een beroep gedaan op speciale RSD superbike schijfremmen vooraan, Performance Machine radiaalklauwen, een RSD remcilinder en Spiegler remleidingen. De RSD Nostalgia stuur risers, het Renthal FATbar stuur en de RSD Traction grepen geven de rijder een maximale controle. De Öhlins cartridge kit voor de voorvork en Öhlins achterschokdemper garanderen een goede grip en de Samco koelleidingen accentueren het racinggehalte. De ‘Faster Wasp’ is schitterend afgewerkt, tot aan het zadel toe. Dat is een speciale Bitchin Seat Co creatie. Het prachtige geel/zwarte lakwerk is van de hand van Airtrix en Cerakote by Specialized Coatings.

{snippet YTVideo|hB1o4s6Dx9I|}


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal