Ducati en Italia Independent gaan samenwerken

Bologna/Turijn (Italië) – Ducati Motor Holding SpA en Italia Independent SpA gaan een driejarige partnerovereenkomst aan voor een gezamenlijke product ontwikkeling binnen hun eigen gebied van expertise. De voornaamste focus van de overeenkomst richt zich op de Ducati Scrambler, het merk dat gecreëerd is om de waardes van de iconische jaren 70’ motorfiets die in de Verenigde Staten werd gelanceerd en een wereldwijd succes werd, te illustreren.

De wereldwijde samenwerking waarin Ducati en Italia Independent voor het eerst de krachten bundelen, verenigt de twee merken in één team die de creativiteit en originaliteit van “Made in Italy” waarborgen. Om de overeenkomst te vieren en ervoor te zorgen dat de samen ontwikkelde producten zo onderscheidend mogelijk zijn, is er een speciaal logo ontwikkeld dat laat zien hoe de twee verschillende merken bij elkaar zijn gekomen in dit project. De producten die met deze samenwerking zijn ontwikkeld worden in december onthuld tijdens het evenement Art Basel, ’s werelds eerste Moderne en hedendaagse kunstbeurs die in Miami gehouden wordt.

“We zijn erg blij met de overeenkomst die met Italia Independent is bereikt. We begonnen het idee een jaar geleden te bespreken, meteen werd duidelijk dat de Ducati Scramber het merk zou zijn waarmee de ontwikkeling van een reeks gemeenschappelijke producten van start zou gaan”, verklaard Claudio Domenicali, CEO van Ducati Motor Holding. “Ducati en Italia Independent delen het gevoel voor stijl, design en innovatie, net als de nauwgezette aandacht voor detail. Als gevolg daarvan willen we producten maken die onze klanten een unieke ervaring geven.”

“Ducati staat voor de voortreffelijkheid van ‘Made in Italy’ en is succesvol in een zeer competitieve markt dankzij de focus en inspanningen te leggen op onderzoek en innovatie. Het Ducati Scrambler project illustreert de kracht van Italia Independent om verder te gaan dan de core business en een succesvolle 360 graden lifestyle te creëren”, zegt Andrea Tessitore, medeoprichter en CEO van Italia Independent

“Ik ben erg enthousiast over het bereiken van dit akkoord, dat het uitstekende werk in design en technologie symboliseert en is een echte vereniging van twee bedrijven die veel waarden delen, een sterk gevoel voor traditie hebben en altijd naar de toekomst kijken. De twee werelden zijn verschillend, maar liggen niet zo ver van elkaar als men zou denken en komen samen om producten te maken die zijn oorsprong vinden in Italië, maar wereldwijd verspreid zullen worden”, aldus Lapo Elkann, medeoprichter en president van Italia Independent.

DucatiScrambler ItaliaIndependent project


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal