Bikesystems HUD-display voor motorrijders in Premier helmets

BikeHUD is het enige heads-up-display-(HUD)-systeem voor motorrijders, ontworpen en geproduceerd door de Engelse firma Bikesystems. Een systeem dat via een kleine display ín de helm, informatie geeft aan de motorrijder. Denk hierbij onder andere aan basisinformatie over snelheid, toerental, navigatie, versnellingsindicator. Een Heads-up-display zorgt ervoor dat de motorrijder zijn ogen niet meer van de weg hoeft af te wenden om cruciale informatie tot zich te nemen. Dit verhoogt de aandacht op de weg, en vergroot op deze manier de verkeersveiligheid.

Bikesystems lanceert nu onder de naam BikeHUD Adventure de 2e generatie van dit AR-systeem (Augmented Reality, oftewel Toegevoegde Realiteit) waarbij belangrijke informatie van de motor word gecombineerd met informatie van smartphones in 1 display ín de helm, op een kleine monitor aan de binnenkant van het vizier. Nieuw aan deze doorontwikkelde versie van het BikeHUD systeem is onder meer het integreren van beelden van 2 eigen camera’s, zowel naar voren als naar achteren gericht, en het is aan te sluiten op elk bestaand Bluetooth geluidssysteem. Ook informatie uit verschillende apps voor navigatie, verkeersinformatie en snelheidscontroles worden aangeboden in een kleine monitor, geplaatst net buiten het directe gezichtsveld van de motorrijder.

Italiaanse helmenfabrikant Premier Helmets draagt bij aan de ontwikkeling van het systeem en krijgt in ruil daarvoor exclusiviteit. Managing Director Dave Vout van Bikesystems vertelt: “ BikeHUD Adventure is een grote stap voorwaarts op het gebied van Toegevoegde Realiteit voor motorrijders. De doorontwikkeling van dit systeem is gebaseerd op de massale feedback die we ontvingen op het eerste BikeHUD systeem. In essentie is BikeHUD echt technologie van motorrijders, voor motorrijders. Betrokkenheid van gerespecteerde, vooruitstrevende fabrikanten zoals Premier Helmets betekent dat iedereen nu van deze ontwikkelingen kan gaan profiteren”.

Bikesystems BikeHUD Adventure headsupdisplay


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal