Vriendendag TT Circuit druk bezocht

Binnenkort zal worden begonnen met het opstellen van het Masterplan dat moet leiden tot de vestiging van een TT Museum in Assen. Dat werd zaterdag bekend gemaakt tijdens de dag voor Vrienden van het TT Circuit Assen. Het Masterplan zal worden opgesteld door het bureau DST uit Baarn, dat ook betrokken is geweest bij de realisering van de Heineken Experience in Amsterdam. Ook het TT Museum moet een “experiencegevoel” bij bezoekers achterlaten. De Stichting TT Museum, waarvoor de Vrienden van het TT Circuit het initiatief hebben genomen, hoopt dat binnenkort, zo liet Jaap Timmer van de Vrienden TT weten, de benodigde subsidiegelden voor dat onderzoek toegekend worden.

TT Assen

Het was één van de aspecten die aan de orde kwamen tijdens de Vriendendag, waarvoor zich ruim 250 Vrienden van het TT Circuit zich hadden aangemeld. De aanwezigen kregen zaterdag op het TT Circuit diverse presentaties voorgeschoteld, waarbij de directeur van het TT Circuit, Peter Oosterbaan, bekendmaakte dat het circuit binnenkort met belangrijke veranderingen bezig gaat. Zo wordt het motorparkeerterrein van acht hectare voorzien van zonnepanelen, waardoor de geparkeerde motoren grotendeels droog gestald kunnen worden, maar het circuit ook een groot deel van haar eigen stroom kan opwekken. Verder maakte Oosterbaan bekend dat het circuit een
glasvezelnet krijgt, waarop ook nieuwe digitale camera’s van het gesloten tv-circuit voor de afdeling racecontrol worden aangesloten. Tevens toonde Oosterbaan zich groot voorstander van het geven van nieuwe impulsen aan de wegracesport in Nederland, een tak die het moeilijk heeft. Zelf heeft het TT Circuit daarvoor diverse activiteiten op poten gezet op de Juniortrack en is de circuitdirectie bereid talentontwikkeling verder te ondersteunen.

Talentontwikkeling was ook het thema van de Vriendendag en in dat kader waren er verschillende andere sprekers, onder meer de bondscoach van de motorbond KNMV, Barry Veneman. Hij memoreerde dat Nederland genoeg talenten kent die hard op een motor kunnen rijden, maar het gaat er volgens Veneman om dat er na de opleiding in de juniorklassen, uiteindelijk een complete coureur staat. In het licht van talentontwikkeling waren er verder presentaties van Henk Hali die een inleiding hield over de doorstroming van de karts naar de autosport, oud-coureur Kervin Bos die sprak over de Moriwaki Cup en Kevin Valk, die na zijn motorsportloopbaan de keuze moest maken voor een maatschappelijke carrière. Presentator Evert ten Napel interviewde tijdens de Vriendendag een groot aantal talentvolle motorcoureurs.

Tijdens de dag voor Vrienden van het TT Circuit Assen werd oud-coureur Willem van Dalen uit Westerbork, die actief was in ovalracing en rallysport, benoemd tot ambassadeur van de Stichting Vrienden TT Circuit. Bij diverse rondleidingen konden door Vrienden ook bezoeken worden gebracht aan het autoraceteam Lohuis en wereldkampioen zijspannen Streuer/Koerts. Een veiling van motormemorabilia ten bate van de organisatie Riders for Health, bracht een bedrag van 1050,- euro op. De meest begeerde kavel was een replica van de kampioensbokaal MotoGP met daarop alle namen van wereldkampioenen. Deze bokaal bracht een bedrag van 200 euro op. De Stichting Vrienden TT Circuit Assen kijkt voldaan terug op deze Vriendendag.


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen