50e Internationale Hengelo Rally

Van vrijdag 28 tot en met zondag 30 augustus vindt de 50e Int. Hengelo Rally voor Historische Motorfietsen met bouwjaar t/m 1940 plaats, rondom de HAMOVE molen in Hengelo Gld. Deze rally ging in 1965 voor het eerst van start toen Roel Kreunen het idee kreeg een rally voor historische motorfietsen te organiseren. Vele deelnemers uit geheel Europa zijn in die vijftig jaar in Hengelo aan de start verschenen en tot op de dag van vandaag weten nog vele buitenlandse en Nederlandse deelnemers de weg naar dit evenement te vinden.

Roel Kreunen organiseerde tot en met 1990 deze rally waarna de HAMOVE Rallycommissie, onderdeel van Hengelose Auto & Motor Vereniging HAMOVE, de taken van Roel overnam. Ook dit jaar zullen weer vele deelnemers aan de start verschijnen uit o.a. Engeland, Duitsland, Zwitserland, België, Luxemburg en uiteraard Nederland. Rondom de HAMOVE molen is zoals gebruikelijk een keur aan prachtige motorfietsen uit lang vervlogen tijden te aanschouwen gedurende het laatste weekend van augustus. De oudste motorfiets die dit jaar aan de start verschijnt is een FN uit 1902.

Op zaterdag 29 augustus zal om 10:01 uur de eerste deelnemer van start gaan in het centrum van Hengelo voor een rit van ongeveer 90 kilometer. De pauze is vanaf 11:30 gepland bij de HAMOVE Molen aan de varsselring. Na de finish op dezelfde locatie zijn de motoren voor iedereen te bekijken. Voor zondag 30 augustus is de starttijd en plaats hetzelfde, evenals de pauze plaats. Na de lunch zullen de deelnemers om 13:15 op het nieuwe evenement ABC Bornhorst aankomen. Een speaker zal de deelnemers en hum motoren onthalen, waarna de motoren gestald worden in de Spalstraat in het centrum van Hengelo voor een concours d’Elegance. De finish en prijsuitreiking zijn vanaf 16:30 bij de HAMOVE Molen. Er zijn ook aanvullende evenementen tijdens de Hengelo rally, waaronder de Brough Superior Dutch run en er zijn klassieke motoren uit de tweede wereldoorlog te zien.

Voor meer informatie : http://www.hamove.nl/veteraan

Hengelo rally hamove


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen