Moto Guzzi houdt Open Huis

Het Moto Guzzi Open Huis is terug. Aan de oevers van het Como meer zal in september veel aandacht uitgaan naar Guzzi. Het meest attractieve en meest aanbeden merk in de geschiedenis van de motorfiets opent de deuren van het iconische pand aan de Via Parodi in Mandello om geheel in traditie liefhebbers van motoren en Guzzi-fans uit de gehele wereld te ontvangen. In Mandello hebben alle Guzzi's sinds 1921 het levenslicht gezien.

Van vrijdag 11 tot en met zondag 13 september zullen motorliefhebbers, en hun vrienden of familie, samenkomen aan de oevers van het prachtige Como meer, aan de oostelijke kant van de Lecco-vertakking. Een evenement dat een must is voor iedere Guzzi-liefhebber.

En zoals gebruikelijk in het verleden zullen het drie dagen van trips, vriendschap en voorliefde voor Italiaanse motorfietsen zijn, en een gelegenheid om vriendschappen te hernieuwen en de gastvrijheid te herontdekken van Moto Guzzi en de stad Mandello del Lario. Het weekend is geschikt om een paar mooie motortochten te maken, met op de achtergrond de spectaculaire Alpen en de majestueuze Grigna.

Voor het Open House 2015 heeft Moto Guzzi een volledig programma samengesteld, met onder meer een bezoek aan het museum en de productiebanden, testritten met de nieuwste Moto Guzzi-modellen, en een spectaculaire giftshop in de fabriek. Naast de allernieuwste gifts en accessoires, allemaal voorzien van het Moto Guzzi label, zullen ook de legendarische, exclusieve 'The Clan' helmen aangeboden worden.

Het Open House Moto Guzzi 2015 begint op vrijdag 11 september om 15.00 uur met de opening van het museum en de shop. Op zaterdag 12 september zijn de bezoekers vanaf 09.30 uur welkom om de productiefaciliteiten te bezoeken, evenals de motoren-assemblage waar de legendarische Guzzi tweecilinders tot leven komen. Ook de historische windtunnel kan worden bezocht.

Het tentoonstellen van de complete Moto Guzzi-reeks is de opmaat naar testritten (ter plekke inschrijven) met de Moto Guzzi V7, de krachtige California 1400 en de nieuwste aanwinsten: de luxueuze Eldorado en de agressieve Audace. Motorfietsen die met de hand worden gebouwd in Mandello, de buitengewone combinatie van aandacht voor het kleinste detail en toonaangevende technologie. Met behulp van de honderden originele Moto Guzzi-accessoires kunnen bezitters van de tweecilinders uit Mandello hun motor volledig naar persoonlijke voorkeur samenstellen.

De Clan, de officiële Moto Guzzi community, heeft zijn eigen ruimte om eigenaren van een Made in Mandello motorfiets welkom te heten en hen de mogelijkheid te bieden om lid van de gemeenschap te worden. Leden genieten tijdens het open huis diverse voordelen zoals speciale testritten, gepersonaliseerde bezoeken aan het museum en de fabriek, en een gratis check-up van hun Guzzi in de werkplaats van de fabriek in Mandello. Het programma gaat in volle gang door tot zondagmiddag 13 september, tot de allerlaatste fabrieksrondleiding om 17.30 uur, waarna het tijd wordt om afscheid te nemen en de Guzzi's weer de sporen huiswaarts te geven.

Museum
In het museum staan ruim 150 modellen opgesteld die bepalend zijn voor de geschiedenis voor het merk van de Adelaar uit Mandello. Motorfietsen van de fabriek, racemachines, prototypes en krachtbronnen worden aangevuld met een buitengewone verzameling van foto's en documenten die nog nooit eerder zijn getoond.

Motor assemblagelijn
De plek waar de legendarische tweecilinders met de hand worden geassembleerd, een voor een. Hier is de unieke krachtbron ontstaan die geschiedenis heeft geschreven door zijn unieke configuratie die allesbepalend is voor de geschiedenis van Moto Guzzi en de wereld van motorfietsen.

Motorfiets assemblagelijn
Hier krijgen de Moto Guzzi motorfietsen vorm, het 'huwelijk tussen de tweecilinders en het frame, om onafscheidelijk verder te gaan. Bezoekers kunnen het hele productieproces volgen, stap voor stap.

Windtunnel
De fabriek in Mandello del Lario is in 1950 in gebruik genomen en de windtunnel was de allereerste voor motorfietsen. Het was een technologische noviteit en tekenend voor de glorieuze geschiedenis van Moto Guzzi.

Testritten
Een niet te missen kans voor enthousiaste liefhebbers, het maken van een testrit met een van de nieuwe Moto Guzzi-machines, op de plek waar ze worden gebouwd, over prachtige wegen langs het Como meer die bij uitstek geschikt zijn voor het rijden met een motor,
Opgesteld zullen de magnifieke California 1400, aangedreven door de meest krachtige V-twin van Europa, de fonkelnieuwe Eldorado en de Audace staan, naast de complete reeks van de V7 bestseller.

Moto guzzi museum


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen