Nieuwe XSR700 maakt Yamaha's ‘Faster Sons’ belofte waar

De filosofie achter Faster Sons
Yamaha gaat verder met het ontwikkelen en bouwen van Sport Heritage motoren. Respect voor de befaamde stijl en het ontwerp van Yamaha-motoren uit het verleden en grensverleggende moderne motortechnologie zijn de pijlers waarop Yamaha bijzondere motoren heeft ontwikkeld met een eigen karakter, waarbij de rijeigenschappen voorop staan. Yamaha noemt deze nieuwe filosofie ‘Faster Sons’, een naam die een eerbetoon is aan beroemde motoren uit het verleden.

Deze filosofie heeft vorm gekregen in de samenwerking tussen Yamaha en de beroemde Japanse, in Los Angeles gevestigde, motorbouwer Shinya Kimura. Kimura's enthousiasme voor de ‘Faster Sons’ filosofie heeft geleid tot een samenwerking waarbij een echte ‘Faster Son’ motor is ontworpen en gebouwd. Hierbij hebben Yamaha en Kimura hun geloof in het combineren van een klassieke stijl met moderne technologie vorm gegeven.

Design inspiratie
Op basis van het succes van deze samenwerking introduceert Yamaha nu de eerste productiemotor die de ‘Faster Sons’ filosofie belichaamt. De splinternieuwe XSR700 is het nieuwste model in de Sport Heritage serie, een klassiek gelijnde streetbike en een waardige opvolger van de beroemde Yamaha XS650. Dit meesterwerk van minimalistisch Yamaha-design inspireert ook vandaag de dag nog veel ontwerpers. Onder de coole styling van de XSR700 klopt het hart van de modernste technologie van Yamaha. De XSR700 voldoet aan de verwachtingen die men heeft van een samenwerking tussen Yamaha en Kimura: een perfecte combinatie van tijdloze stijl, moderne technologie en een zinderende rij-ervaring.

De XSR700 is oogverblindend mooi en de eigen stijl wordt aangevuld met kwaliteitsonderdelen om de look compleet te maken. Het tweedelige lederen zadel in combinatie met het eenvoudig aan te passen subframe zorgt voor een echte retro-look. De klassiek uitgevoerde koplampunit karakteriseert de voorkant van de motor, en dankzij de aluminium tank vergeet de rijder geen moment dat hij op een ‘Faster Sons’ machine rijdt. Met een rijklaargewicht van slechts 186 kg is de XSR700 uniek in zijn soort. Zowel beginnende als ervaren rijders kunnen met deze moderne klassieker stijlvol op pad.

De snelheidsmeter in retro design is gemonteerd in het midden van het brede achterwaarts gebogen stuur, zodat de rijder gemakkelijk rechtop kan zitten. Gaasafdekking op de luchtinlaatpanelen, deze verbergt tevens de hightech elektronica, en het gebruik van aluminium voor verschillende onderdelen, zoals de bevestiging van het voorspatbord en de radiatorafdekking, maken de retro-look van de motor helemaal af. Een korte uitlaatdemper achter zorgt voor het ultieme geluid. De Pirelli Phantom banden vóór en achter zien er niet alleen authentiek uit, maar zorgen er ook voor dat de rijder een goed contact met de weg houdt.

Rijden
De XSR700 is niet alleen mooi, het kloppend hart van de machine is de toonaangevende, compacte 700cc parallel-twin van Yamaha. Deze krachtige motor, gebouwd volgens de
‘crossplane’ filosofie, genereert een sterk en lineair koppel dat niet alleen voor een indrukwekkende acceleratie zorgt, maar ook het rijden in elke versnelling tot een feest maakt. De 270 graden krukas met zijn ongelijkmatige ontstekingsinterval geeft een sterk gevoel van acceleratie en trekkracht, waarbij een soepele en krachtige vermogensafgifte tot in de hoge toerentallen behouden blijft.

Vermogen is natuurlijk alleen bruikbaar als het beheersbaar is. De XSR700 is uitstekend in de hand te houden door een compact, lichtgewicht chassis dat zorgt voor wendbaarheid en rijgemak. De korte swingarm van 530 mm én een slim Monocross-systeem met een horizontale schokdemper die rechtstreeks op het motorcarter is gemonteerd, geven de XSR700 een perfecte balans.

De vierzuigerremklauwen aan de voorzijde en de 282 mm wave-type remschijven bieden een goed doseerbaar remvermogen. Daarnaast is de XSR700 standaard uitgerust met ABS. De tienspaaks lichtgewicht aluminium velgen geven blijk van de modernste technologie achter de klassieke looks.

Accessoires
Eén van de belangrijkste kenmerken van de Sport Heritage serie is dat rijders met behulp van accessoires een persoonlijk tintje aan hun motor kunnen toevoegen. Voor de XSR700 betekent dit dat elke rijder beschikt over allerlei maatwerkmogelijkheden. Het brede assortiment accessoires voor de XSR700 is leverbaar via de catalogus met originele opties. Alle XSR700 rijders kunnen het uiterlijk van hun motor persoonlijk maken met de eenvoudig aan te brengen custom opties. Daarnaast zijn verschillende wereldberoemde custom bouwers razend enthousiast over dit concept. Momenteel zijn zij bezig met de productie van “Yard Built” custom opschroefbare onderdelen, die later dit jaar worden geïntroduceerd.

Stijlcollectie
Yamaha creëert ook een volledige collectie ‘Faster Sons’ motorkleding, om de rijervaring helemaal af te maken. De collectie omvat supercoole motorjacks, Sport Heritage-handschoenen en helmen en andere kledingstukken. Hiermee wordt een ritje op de zondagochtend of een zomertrip naar het beroemde custom-bikefestival "Wheels & Waves" in Biarritz, Frankrijk een echte belevenis.

Stijlkenmerken
- Dubbel geprofileerd lederen zadel
- Aluminium retro-brandstoftank
- Aluminium voorspatbord
- Aluminium koplampbevestiging
- Breed achterwaarts gebogen stuur
- Zijpanelen met gaas
- Korte uitlaatdemper
- Geborduurd zadel logo
- Breed assortiment accessoires leverbaar

Chassiskenmerken
- Compact, licht chassis
- Korte swingarm van 530 mm
- Eenvoudig aan te passen subframe achter
- Monocross-systeem met een horizontale schokdemper
- Standaard uitgerust met ABS

Motorkenmerken
- Crossplane motorontwerp
- Compacte 700 cc parallel-twin, 55,0 kW (74,8 pk) bij 9.000 tpm
- Krachtig, lineair koppel, 68,0 Nm (6,9 kg-m) bij 6.500 tpm
- 270 graden krukas voor krachtige acceleratie en superieure trekkracht
- Soepele en krachtige vermogensafgifte tot in de hoge toerentallen

Beschikbaarheid
De Yamaha XSR700, standaard voorzien van een ABS remsysteem, is vanaf november 2015 leverbaar in twee kleurstellingen, te weten Forest Green (groen) en Garage Metal (metallic grijs). De adviesverkoopprijs van de Yamaha XSR700 zal in een later stadium bekend gemaakt worden.

Technische specificaties
Voor de volledige technische specificaties van dit model gaat u naar: www.yamaha-motor.nl

Yamaha xsr700


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen