• Home
  • Persberichten
  • Topprogramma Gamma Racing Day op zaterdag 1 en zondag 2 augustus

Topprogramma Gamma Racing Day op zaterdag 1 en zondag 2 augustus

Het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement van Europa stevent af op een tweedaags topprogramma op zaterdag 1 en zondag 2 augustus. In de ochtend van 1 augustus wordt er door de motoren nog gekwalificeerd, maar met de Formule1-demo van Scuderia Toro Rosso, die voor het eerst ook op de zaterdag wordt georganiseerd én de races van de historische toerwagens en GT’s, Formule Renault, het EK Superkarts, de Renault Clio Cup, de Supercar Challenge, de Superkarts én BOSS GP, kent ook de zaterdag inmiddels een dagvullend race- en showprogramma.

Organisator Lee van Dam licht toe: “De laatste edities van de GAMMA Racing Day zagen ieder jaar een stijging in bezoekersaantallen. Het raceprogramma op de zaterdag is al jaren nagenoeg gelijk aan dat op de zondag, maar dit jaar racen de historische toerwagens en GT’s, Formule Renault, het EK Superkarts, de Renault Clio Cup, De Supercar Challenge én BOSS GP op de zaterdagmiddag.Samen met de Formule1-demonstratie wordt het zaterdagprogramma langzamerhand een goed alternatief voor de schare vaste bezoekers die in de paddock op handtekeningenjacht gaan, maar die ook een goede tribuneplek willen wanneer ze terugkomen.” Van Dam juicht de graduele uitbreiding van het publieksevenement naar twee dagen toe. “Het TT-circuit is een fantastische accommodatie waar tienduizenden fans moeiteloos een plekje langs de baan kunnen vinden en ook de infrastructuur is daar op berekend. Toch neemt de druk op de tribunes, de paddock, de VIP-ruimtes en de wegen ieder jaar merkbaar toe. Voor de beveiligers, de honderden vrijwilligers, onze medewerkers, maar bovenal de bezoekers is het belangrijk dat de GRATIS GAMMA Racing Day beleving zoals die er nu is op de zondag behouden blijft en dat we irritaties ten gevolge van de toenemende drukte vóór blijven.”

De GAMMA Racing Day blijft de bekende GRATIS racedag op zondag 2 augustus dankzij het GRATIS toegangsbewijs verspreid via GAMMA Bouwmarkten, KFC, Profile en Yamaha vestigingen. Op die dag wordt er geracet in motor-, auto- en kartklassen, komt het Scuderia Toro Rosso Formule1-team met Max Verstappen twee keer in actie en zijn er demonstraties van onder anderen de wereldkampioen Moto3 Álex Márquez, wereldkampioen Moto2 Tito Rabat en komen MotoGP-coureur Scott Redding, motorcoureur Jasper Iwema, de racende broers Tim en Tom Coronel en Robert Doornbos naar Assen.

GAMMA’s gratis racedag staat dankzij volle tribunes en een professioneel race- en demoprogramma te boek als het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement in Europa. Met het GRATIS toegangsbewijs trakteert de GAMMA Racing Day zondag 2 augustus op een professionele racedag met een unieke sfeer. Entreekaarten voor vrijdag, zaterdag en de paddock op zondag zijn tegen betaling verkrijgbaar via www.gammaracingday.nl en vestigingen van Primera.

Gamma Racing Day


Share

Laatste Nieuws

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen