Nieuw: 2015 Ducati Monster Stripe 821 en 1200

Voor 2015 werd de Monster familie uitgebreid met een nieuwe en exclusieve versie gericht op de motorrijder met de hoogste eisen: De Monster Stripe. Onthuld op EICMA 2014 en nu beschikbaar bij Ducati Dealers in een 821 en 1200 S versie. 

De Monster 1200 S Stripe onderscheidt zich door een exclusieve rode lak met dubbele witte strepen op het spatbord, tank en zadelcover van de buddyseat, een rood frame en zwarte wielen. Bovendien is de Monster 1200 S Stripe uitgerust met een rood stuurkuipje, riemcovers van carbon en een Ducati Performance kenteken plaathouder van aluminium. De motor, aangedreven door een 1198 cc Testastretta 11° DS blok met een maximaal vermogen van 145 pk bij 8.750 tpm, heeft een Trellis frame die bevestigd is aan de cilinderkoppen en de enkelzijdige swingarm. De instelling van het rijwielgedeelte bestaat uit een 48 mm Öhlins voorvork en een volledig instelbare Öhlins achter schokbreker. De voorzijde is uitgerust met Brembo M50 remklauwen met 330 mm schijven. De Monster 1200 S Stripe beschikt over een TFT instrumentenpaneel, Rij Modi, het Ducati Safety Pack met instelbaar ABS (3 niveaus) en DTC (Ducati Traction Control) instelbaar in acht niveaus. De motor heeft velgen met Y-vormig spaakdesign, LED knipperlichten, voorspatbord uit Carbon en een in hoogte verstelbaar zadel.

Eveneens heeft de Monster 821 Stripe het exclusieve rode patroon met dubbele witte strepen op het spatbord, tank en zadelcover van de buddyseat, het rode frame en de zwarte wielen. De 821 cc Testastretta 11° motor levert een maximum kracht van 112 Pk bij 9.250 tpm, terwijl het Trellis frame bevestigd is aan de cilinderkoppen. Het rijwielgedeelte bestaat uit een 43 mm Kayaba voorvork – volledig instelbaar op de Stripe versie – en een Sachs unit achteraan, aanpasbaar in veervoorspanning en uitgaande demping, die een progressief linksysteem activeert die bevestigd zit aan de verticale cilinder enerzijds en de dubbelzijdige, aluminium swingarm anderzijds. De dubbelzijdig swingarm, die korter is dan bij de Monster 1200, voorziet de Monster 821 van een nog betere wendbaarheid met precies rijgedrag voor optimaal rijplezier. De Monster 821 Stripe is voorzien van een LCD instrumentenpaneel, Rij Modi, het Ducati Safety Pack, die rijder laat kiezen tussen drie verschillende instellingen van de ABS en acht verschillende DTC (Ducati Traction Control) levels. Het zadel is in hoogte verstelbaar en ten slotte is de Monster 821 Stripe voorzien van een rood stuurkuipje.

Zelfs op de Monster 821 Stripe en Monster 1200 S Stripe kan de Nieuwe Ducati officiële verlenging van de fabrieksgarantie Ever Red worden toegepast.

2015 Ducati Monster Stripe 821 en 1200


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal