Triumph en Barbour International samen in kledinglijn

Twee van de meest legendarische namen uit de motorindustrie van Groot- Brittannië bundelen hun krachten en komen met een gezamenlijke kledinglijn op de markt. De kledinglijn zal bestaan uit vrijetijdskleding, welke verkrijgbaar zal zijn via het retailkanaal van Barbour, en motorkleding die vanaf augustus te koop zal zijn bij de Triumph dealers. Als kroon op de samenwerking hebben de twee partners een unieke Bonneville custom, de Barbour International Triumph 1 Street Tracker, onthuld op de Triumph stand tijdens de Bike Shed in Londen. 

BIT1: De Street Tracker
De Street Tracker is een flat-track Bonneville met een puur en rauw karakter. Met zijn klassieke en tegelijkertijd eigentijdse voorkomen onderstreept de BIT1 de aangekondigde samenwerking. De door Triumph speciaal voor deze gelegenheid gemaakte BIT1 combineert elementen uit het verleden met de stijl uit de hedendaagse custom wereld. De motor is volgeladen met prachtige details zoals het aangepaste frame waarbij de voetsteunen voor de passagier zijn verwijderd, het subframe is ingekort en de accubak is weggewerkt. Het gemonteerde Redmax Speedshop zadel is vermaakt om de motor nog meer die echte flat-track looks mee te geven. De standaard vering is vervangen door K-Tech Razor dempers aan de achterzijde en een upside down voorvork van de Street Triple R aan de voorzijde. De afgekorte uitlaatpijpen en de omschakeling naar carburateurs, waarbij het EFI system is vervangen door Keihin 36mm smooth bores, zijn nog enkele voorbeelden waaruit blijkt dat het team van Triumph het doel voor ogen had een unieke custom te creëren om deze bijzondere samenwerking te onderstrepen.

De samenwerking
De samenwerking tussen deze wereldwijd erkende iconen is authentiek, modern en retro-cool. Het brengt een ode aan het rijke verleden van beide merken en komt tot uiting in een hedendaagse, stoere en stijlvolle kledinglijn. De Barbour-Triumph kledinglijn zal bestaan uit vrijetijdskleding en een motorjas. De vrijetijdskleding is speciaal ontworpen voor de purist en omvat diverse jassen, truien en t-shirts. Voor het ontwerp van de motorjas is gebruik gemaakt van de technische kennis van Triumph op het gebied van veiligheid en comfort en de onmiskenbare klassieke stijl van Barbour. Zo is de jas voorzien van CE gecertificeerde bescherming bij de schouders en ellebogen, vier zakken aan de voorzijde en de kenmerkende riem om de heup. De retro stijl maakt de jas zeer geschikt voor de eigentijdsde Classic rijder of natuurlijk rijdster, immers is er ook een dames model voorzien. De motorjas zal vanaf augustus exclusief verkrijgbaar zijn bij de Triumph dealers, de vrijetijdskleding zal ook tegen die tijd aangeboden worden in het retailkanaal van Barbour.

Paul Stroud, Sales en Marketing Director van Triumph hierover: "Triumph en Barbour International delen een rijke geschiedenis en kijken beide uit naar een succesvolle toekomst. De samenwerking brengt twee partijen samen met een oprechte passie voor motoren en een uitstekende reputatie op het gebied van kwaliteit. Deze passie voor motoren en kwaliteit zie je dan ook terug in de kleding en in de BIT1 Street Tracker. "

Triumph Barbour motorrijden kleding


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen