Nieuwe BMW S 1000 XR vanaf € 17.950 half juni in showroom

MW Motorrad presenteert een vierde model in de BMW S 1000 serie. Het is de BMW S 1000 XR: een 'adventure sport'. Met zijn viercilinder-in-lijn motorblok (bekend van de BMW S 1000 RR, HP4 superbikes en de BMW S 1000 R) staat deze nieuwe versie garant voor sportieve prestaties. Dankzij het hoge comfortniveau is hij ook een ideale motor voor langere trips en voor dagelijks gebruik, maar dan wel met een flinke dosis extra dynamiek als bonus. Het nieuwe model is per 13 juni 2015 leverbaar vanaf € 17.950,-. Het motorblok van de BMW S 1000 XR is gelijk aan dat van de BMW S 1000 R. Het vermogen komt op 118 kW (160 pk) bij 11.000 t.p.m. en het maximumkoppel ligt op 112 Nm bij 9.250 t.p.m. De viercilinder krachtbron levert meer dan voldoende trekkracht en reageert ook bij lagere toerentallen gretig op het gas. Even de bocht uittrekken op een bochtige buitenweg, zelfs met passagier, gaat dan ook met opvallend veel gemak. Over een bereik van 10.000 t.p.m. is altijd genoeg koppel voorhanden om te accelereren. Samen met het voor zijn klasse forse topvermogen is de BMW S 1000 XR een zeer plezierige metgezel voor sportief rijden over bochtige trajecten, maar ook voor vakantietochten met passagier en bagage.

2015 BMW S1000XR dealers

Twee rijmodi en ASC.
Om de rijdynamiek aan te passen aan de omstandigheden biedt de BMW S 1000 XR standaard de keuze uit de rijmodi 'Rain' en 'Road'. Tot de standaarduitrusting behoort ook Automatic Stability Control (ASC) voor optimale tractie en veiligheid. Optioneel is de Rijmodi Pro, met 'Dynamic' en 'Dynamic Pro' rijmodi en Dynamic Traction Control (DTC) en ABS Pro.

Frame, wielophanging, vering en demping van de BMW S 1000 XR zijn ronduit innovatief, zeker in combinatie met het optionele Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment, van zowel demping als veervoorbelasting). Het motorblok is een dragend onderdeel van de aluminium frameconstructie. BMW past een volledig instelbare upside-down voorvork toe en achter een centrale, verstelbare veerpoot. De geometrie van frame en wielophanging is gericht op het toepassingsgebied van de BMW S 1000 XR. In combinatie met Dynamic ESA liggen veiligheid, prestaties en comfort op een nog hoger niveau.

ABS Pro voor veiligheid bij remmen in bochten.
Het eveneens optionele ABS Pro biedt veiligheid bij het remmen in bochten. Deze extra functie van het standaard ABS voorkomt het blokkeren van de wielen als de motor schuin hangt. Met name in panieksituaties kan dit het risico van een schuiver flink verminderen. ABS Pro maakt aan de andere kant een nog dynamischere rijstijl mogelijk dankzij optimale remkracht, zowel bij het ingaan van een bocht als in de bocht.

Design en uitrusting gericht op sportiviteit en avontuur.
De nieuwe BMW S 1000 XR combineert het karakter en de kracht van de BMW Motorrad GS serie met die van toer- en sportmodellen. Eigenlijk is hierdoor een nieuw type motorfiets ontstaan dat het beste als 'adventure sport' valt te karakteriseren. Het design weerspiegelt dat karakter. Dat blijkt duidelijk uit de onvermoeibare zitpositie, de ingenieuze wind- en weerbescherming, de respectievelijk 20-30 millimeter langere veerwegen en grotere bodemvrijheid. De BMW S 1000 XR kan alles aan, of het nu een bergpas is, toeren over landwegen of cruisen op de snelweg.

Highlights van de nieuwe BMW S 1000 XR:
Viercilinder-in-lijn krachtbron van 999 cm3. Max. vermogen 118 kW (160 pk) bij 11.000 t.p.m., max. koppel 112 Nm bij 9.250 t.p.m.
Dynamisch, innovatief design met vloeiende vormen.
BMW Motorrad ABS standaard (semi-integraal, uitschakelbaar).
ABS Pro voor maximale veiligheid bij remmen in schuine positie (als onderdeel van de optionele Rijmodi Pro).
Automatic Stability Control (ASC) standaard voor betere tractie bij verminderde grip.
Dynamic Traction Control (DTC) met hellingshoeksensor voor superieure prestaties en actieve veiligheid bij accelereren (als onderdeel van de optionele Rijmodi Pro).
Twee rijmodi standaard, te selecteren met een schakelaar ('Rain' en 'Road').
Twee additionele rijmodi, 'Dynamic' en 'Dynamic Pro' (als onderdeel van de optionele Rijmodi Pro).
Veerelementen met een lange veerweg voor excellente stuurscherpte en dempingreserves.
Elektronisch geregeld schokdempingssysteem, optioneel Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment) voor optimale demping onder alle omstandigheden.
Hoge zitpositie met lichte handling.
Multifunctioneel instrumentarium met veelvoud aan features.
Uitgebreide uitrusting en keuze uit beproefde accessoires, die voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van BMW Motorrad.


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen