36ste Ducati Clubrace 30 en 31 mei op het TT Circuit van Assen

Uniek in de geschiedenis van de Ducati Club Race, die dit jaar op 30 en 31 mei op het TT Circuit wordt gehouden, is de Lincoln Electric Ladies Cup. Waar de startgrid normaal voornamelijk uit mannen bestaat, zal tijdens deze Lincoln Electric Ladies Cup de startgrid bestaan uit alleen maar vrouwen.
Geheel in de lijn met de Ducati Club Races zullen de dames deelnemen op een Ducati, een 1, 2 of 3 cilinder uit Europa of de Verenigde Staten, een 4 cilinder uit Italië of een Classic.

De Ducati Club is er uitermate trots op deze klasse te mogen organiseren en is ook zeer verheugd inschrijvingen uit heel Nederland te hebben ontvangen en er is nog plaats voor meer inschrijvingen.
De hoofdsponsor voor deze klasse, Lincoln Electric, was direct enthousiast en zij vinden het een geweldig initiatief dat deze snelle vrouwen op deze wijze gesteund en gepromoot worden. Het wordt een geweldige race, want racen kunnen deze vrouwen zeker, menigeen zal jaloers zijn op de rondetijden.

Een van de deelneemsters in deze Lincoln Electric Ladies Cup tijdens de 36ste is Nadieh Schoots. Deze coureur uit Spijkenisse is één van de topcoureurs en rijdt voor het tweede achtereenvolgende jaar bij de Britisch Superbike, in de BSB Ducati TriOptions Cup. Nadieh Schoots behoort tot de snelste vrouwen in de wegrace en mag bogen op een enorme ervaring. Ze heeft in de afgelopen jaren op elf verschillende motoren gereden en op 27 verschillende circuits in Europa en de Verenigde Staten. Nadieh Schoots komt uit op een Ducati 899 Panigale. De Lincoln Electric Ladies Cup is één van de klassen die in het weekend van 30 en 31 mei aan de start komen.

Een andere interessante serie is de BOTT revial, waarin onder andere de Swallow Guzzi te zien is.
Een record aantal deelnemers trekt de Euro Classic. In deze klasse met veel Italiaanse motoren – Ducati, Cagiva, Laverda en Gilera - staan maar liefst 44 coureurs aan de start. Ook de Ducati 3D Cup mag rekenen opeen imposant deelnemersveld met meer dan veertig coureurs. Een van hen is André Niemandsverdriet (Nieuwegein), de enige rijder die in het Open Nederlands Kampioenschap van de Dutch Superbike uitkomt op een Ducati.

Het volledige overzicht van klassen dat in het laatste weekend van mei op het TT Circuit aan de start komt is: 3D-cup; Ducati open klasse; BoTT revival; SBK revival; Thunderbikes; Classics; Euroclassics; Eurosingles; KTM RC cup; Lincoln Ladies cup; Nordic BoTT en Twincup.

Net als op de baan is er in de paddock veel vertier. Naast de Salamoto-Drome, de spectaculaire "steile wand", er is een onderdelenmarkt, in diverse pitboxen worden diensten en producten tentoongesteld. Ook staat er een Dynobank waar bezoekers, ook zij die geen Ducati bezitten maar een ander merk motor, gebruik van kunnen maken.

De entree voor dit evenement is bijzonder laag. Kaarten voor de Ducati Clubrace zijn te bestellen tot 22 mei via de voorverkoop á €10,00 via de clubwinkel van Ducati Club Nederland, http://wqd.nl/DCR2015. Daarna zijn de kaarten aan de kassa van het TT Circuit te verkrijgen voor €12,50. Een kaartje geeft toegang tot het evenement voor het volledige weekend. Zie ook www.ducaticlubrace.nl

Ducati clubrace poster


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen