• Home
  • Persberichten
  • Motorfilm: premiere On Any Sunday - The Next Chapter in Amsterdam

Motorfilm: premiere On Any Sunday - The Next Chapter in Amsterdam

Voor de Nederlandse première van de nieuwste Red Bull Media House film was Undercurrent, de in-'t-IJ-drijvende locatie, eenmalig omgebouwd tot bioscoop. Meer dan 300 motorrijders reden hun motoren naar het Amsterdamse NDSM terrein, om samen het lang verwachte vervolg op de legendarische cultklassieker 'On Any Sunday' met eigen ogen te aanschouwen. "Waanzinnig om te zien dat hier vanavond motorrijders uit werkelijk alle disciplines samenkomen" , aldus Jurgen van den Goorbergh die zelf op de motor kwam waar het Dakar zand nog zichtbaar op was.
Na Athene, Parijs en London was Amsterdam op 22 maart de vierde stad van de officiële Europese lanceringstournee. Onder de aanwezigen waren behalve veel bekende Nederlandse motorliefhebbers ook de Amerikaanse regisseur Dana Brown en hoofdrolspeler Robbie Maddison. Robbie en Dana kwamen als een van de weinigen niet op de motor, maar maakten hun entree per stadfiets. Robbie verraste vervolgens het aanwezige publiek door toch met zijn motor het podium op te crossen. "The crowd was cheering, so I thought I just go for it." aldus de Australische Freestyle Motocross pionier over zijn spontane actie.

Klassieker 2.0
On Any Sunday – the Next Chapter is het vervolg op de ultieme cultklassieker. "Ik denk dat iedereen die hier vanavond is vroeger wel de originele filmposter boven zijn bed had hangen. Fantastisch om te zien dat het vervolg zo goed is geworden." aldus Roderick Seibert van Numbnut Motorcycles, een van de organisatoren van de avond.
In 1971 maakte Bruce Brown - nadat hij de surf-scène op zijn kop zette met de filmklassieker 'Endless Summer'- de met een Academy Award® genomineerde documentaire 'On Any Sunday'. In de ogen van velen was dit meer dan een film; het gaf Steve McQueen cultstatus en zette motorcultuur wereldwijd op de kaart. Nu, 40 jaar later waagt zoon Dana Brown, zich dus eindelijk aan een vervolg. De filmtechnieken zijn wel wat verbeterd. Deze nieuwste Red Bull Media House-productie is volledig in 4k geproduceerd, maar wat onveranderd is gebleven is de diepgang, liefde en passie waarmee de documentaire is gemaakt.
Dana Brown: "I make movies about stuff that I am myself passionate about, like motorbikes. But to make something special I search for the stories and the people behind the motorbike."

On Any Sunday – the Next Chapter is een gezamenlijke productie van Red Bull Media House en Freeride Entertainment. Vanaf woensdag 25 maart is de film beschikbaar op iTunes en als speciale 3-in-1 collectors editie via de website http://www.onanysundayfilm.com. Dolby, KTM en Skullcandy zijn officiële partners van de film.

On Any Sunday the Next Chapter Red Bull Contentpool

Bron: Jarno Schurgers/Red Bull Contentpool


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen