Nexx presenteert de XD.1 dual sport helm

Herinner je het je nog, die geweldige motorvakantie in de Alpen of die gezellige rit met de motorclub? Leg deze herinneringen nu nog makkelijker vast met de nieuwe XD.1 van Nexx. Deze comfortabele dual-sport helm beschikt namelijk over geïntegreerde bevestigingspunten voor actiecamera’s. Ga je niet op avontuur, dan tover je de XD.1 in een handomdraai om van all-road naar integraalhelm. De Nexx XD.1 wordt geleverd met alle benodigde materialen om een actiecamera op de bovenzijde of zijkant van de helm te monteren. Zodoende kun je de route vanuit verschillende invalshoeken filmen en biedt de helm een stabiel platform voor de mooiste opnames. Wil je de filmbeelden voorzien van commentaar, dan biedt de XD.1 de mogelijkheid om een geïntregreerd communicatiesysteem te monteren. Dit zogeheten X-Com systeem heeft Nexx in samenwerking met Sena ontwikkeld en is onderhuids uitgerust met dezelfde techniek als Sena‘s populaire SMH10-R. Met X-Com kun je onder andere draadloos communiceren met een passagier of andere motorrijders tot 900 meter. Heb je even geen zin in een gesprek, dan kun je onderweg genieten van de muziek op je smartphone en mis je ondertussen geen enkele instructie van het navigatiesysteem.

Uiteraard is de helm voorzien van alle moderne functionaliteiten op het gebied van comfort en veiligheid. Zo is de XD.1 uitgerust met wangkussens voorzien van emergency straps. Hiermee kan de helm na een ongeval veiliger worden afgenomen. Daarnaast heeft het kinstuk een speciale vormgeving waarmee de kans op borstkasletsel bij frontale impact sterk wordt gereduceerd.

  • Helmschaal             X-Matrix (glasvezel, aramide- en carbonvezel), uitgevoerd in 2 maten.
  • Gewicht                  1400 gram, 1500 gram als all-road uitvoering.
  • Vizier                     Lexaan, Pinlock™ voorbereid en anticondenspositie.
  • Zonnevizier             Geïntegreerd, 80% getint.
  • Binnenvoering         Uitneembaar en wasbaar, antibacterieel.
  • Ergo padding           Pasvorm geschikt voor verschillende type gezichtscontouren.
  • Eye-Port                 Extra ruim panoramisch zichtveld.

De Nexx XD.1 is verkrijgbaar bij de betere motorspeciaalzaak vanaf € 329,95 in de maten XS t/m XXL. Meer informatie over de helmen van Nexx en verkooppunten bij jou in de buurt vind je op www.splashdesign.com.

Nexx XD1jpg


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen