• Home
  • Persberichten
  • Eurosport Nederland produceert vanaf 2015 eigen MotoGP uitzendingen

Eurosport Nederland produceert vanaf 2015 eigen MotoGP uitzendingen

Eurosport zendt, vanaf het laatste weekend van maart, alle 18 races - inclusief vrije trainingen, kwalificaties en warm-ups - van de MotoGP LIVE uit. Daarmee is, voor het eerst sinds jaren, de MotoGP weer voor iedereen te zien: zowel in Nederland als in Vlaanderen worden 9 GP's op het 'reguliere' Eurosport uitgezonden, en negen op Eurosport 2. Met de uitzendingen van de MotoGP opereert Eurosport Benelux voor het eerst met een geheel eigen productieteam. De presentatie is in handen Samantha van Wijk, Eurosport Benelux' eerste Nederlandstalige presentatrice ooit. Het commentaar wordt verzorgd door Eurosport's leading MotoGP commentator Diederick de Vries en ex-coureur Patrick van den Goorbergh.

Na een jarenlang verblijf van de MotoGP op premiumzender Sport1, brengt Eurosport Benelux 's werelds hoogste raceklasse dus weer terug op het open net. De eerste 5 Grand Prix, plus die van San Marino, Aragón en Valencia én de TT Assen, zijn op Eurosport te zien en 'de rest' op Eurosport 2. Het aanbod is compleet: naast de trainingen, kwalificaties, warm-ups en wedstrijdraces, is op Eurosport - voorafgaand aan elk raceweekend - een uitgebreide preview te zien, en op maandagavond wordt, ook op Eurosport, uitvoerig teruggeblikt. De verslaggeving wordt aangevuld met interviews, reportages en grid reports.

Eurosport verwierf de rechten voor maar liefst 4 seizoenen, en ook de Moto2, de Moto3 en de Red Bull MotoGP Rookies (dé klasse voor aanstormend talent) maken deel uit van het pakket. Eurosport Benelux vliegt haar verslaggeving voor het eerst volledig lokaal aan: een geheel eigen productieteam - aangevoerd door de ervaren Ed Meijer - opereert merendeels op locatie én vanuit een speciaal voor deze operatie in aanbouw zijnde Master Control Room in Eurosport's hoofdkantoor in Parijs. Eurosport Benelux beschikt over eigen camera's op locatie, met Samantha van Wijk - bekend van onder meer NH Sport, Tracks&Trails en de Jupiler League - dus in de rol van interviewer en presentatrice.

Van Wijk heeft er zin in. Wat heet: "Sport is mijn grote passie. Om dan te mogen presenteren voor een zender als Eurosport, is een eer en een enorme uitdaging. De MotoGP is een fantastisch kampioenschap; de absolute top van de mondiale racesport. Dat ik hier dan óók nog de allereerste Nederlandstalige presentatrice ben, maakt voor mij het plaatje compleet". Ook Gijs Poortman, productie-manager van Eurosport Benelux, is blij met de nieuwe koers: "Met de MotoGP zetten we voor het eerst een geheel eigen productie neer. Maken we echt zélf televisie. De nieuwe aspecten die dit voor ons met zich meebrengt, maken het tot een ongekend uitdagend project."

MotoGP op Eurosport
Qatar* 29 maart 2015
Austin* 12 april 2015
Argentinië 19 april 2015
Jerez* 3 mei 2015
Frankrijk* 17 mei 2015
TT Assen* 27 juni 2015
San Marino* 13 september 2015
Aragón* 27 september 2015
Valencia* 8 november 2015
   
MotoGP op Eurosport 2
Italië* 31-mei
Catalonië* 14-jun
Duitsland* 12-jul
Indianapolis  9-aug
Tsjechië* 16-aug
Engeland* 30-aug
Japan 11-okt
Australië 18-okt
Maleisië 25-okt
   
* Eurosport Benelux  op locatie

Productie: Ed Meijer
Producer, programmamaker en regisseur– o.m. AVRO (MOTORlife), Sport7 (Auto & Motorsport) en RTL7 (RTL GP). Verslagen, repo's en specials – o.m. WSBK, TT, Ten Kate, Honda en Van der Mark.

Presentatie: Samantha van Wijk
Reporter, dagvoorzitster en lifestyle coach. Presentatie – o.m. Tracks & Trails (RTL4, SBS6/SBS9) en NH Sport (RTV N-H) en verslaggeving – o.m. Jupiler League (RTL7) en Shownieuws (SBS6).

Leading commentaar: Diederick de Vries
Motorsportcommentator bij Eurosport Benelux sinds 2004 (o.m. World Superbikes). Speaker, presentator, MC, dagvoorzitter & voice-over. Docent Rekenen en motorsportschilder.

Co-commentaar: Patrick van den Goorbergh
Co-commentator bij Eurosport Benelux sinds 2008 (o.m. WSBK). Ex-rijder – o.m. NK in '85, EK in '90 en coureur GP 250 '91 – '95 (pb: #6). Technisch begeleider van Patrick van den Goorbergh ('97 – '05).

Sfeerimpressie
"De crème de la crème van de Nederlandse en Vlaamse motorsport-scene en de landelijke en regionale sport- en RTV-media kregen een spectaculair voorproefje van wat op stapel staat. Om te onthouden was het moment waarop, aangekondigd door Eurosport's leading MotoGP commentator Diederick de Vries, presentatrice Samantha van Wijk door co-commentator en ex-coureur Patrick van den Goorbergh op de back-seat van een brullende Repsol MotoGP Honda de zaal werd binnengereden."

Samantha van Wijk Diederick de Vries Patrick van den Goorbergh

Bron: Eurosport Benelux


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen