Yamaha viert 30 jaar VMAX met 30th Anniversary VMAX Carbon

In 1985 introduceerde Yamaha een adembenemende machine die de motorwereld op haar grondvesten deed schudden. Met zijn V4-motorblok, stoere vormgeving en ongelooflijke prestaties bracht de oorspronkelijke VMAX het acceleratievermogen van een dragster naar de openbare weg.
Dertig jaar na de introductie van het oorspronkelijke model is de nieuwe generatie van de Yamaha VMAX nog even toonaangevend. Met zijn 200 pk sterke 1.679cc V4-motorblok en aluminium chassis is de nieuwe VMAX gebouwd voor adembenemende prestaties en een ongeëvenaarde uitstraling. Nu is het concept een stap verder ontwikkeld tot de 30th Anniversary VMAX Carbon. Met zijn exclusieve carbon bodywork, Akrapovic slip-on uitlaatdempers en cardan aandrijving is deze iconische Sport Heritage een muscle bike die zijn gelijke niet kent.

Dit is het krachtigste productie V4-motorblok dat ooit door Yamaha is gebouwd en maakt de 30th Anniversary VMAX Carbon tot de meest gewilde muscle bike voor op de weg. Dit vloeistofgekoelde 1.679 cc V4-motorblok levert bij 9.000 tpm maar liefst 200 pk en geeft een koppel van 166 Nm bij 6.500 tpm.

Wat de 30th Anniversary VMAX Carbon onderscheidt van de standaard VMAX, is zijn nieuwe carbon bodywork, dat extra stijl en exclusiviteit biedt. De tankafdekking, het voor- en achterspatbord en de zijafdekkingen zijn allemaal vervaardigd van lichtgewicht koolstofvezel en passen mooi bij het bronskleurige motorblok, het chassis en de wielen, waardoor de iconische uitstraling nog beter naar voren komt.

Het V4-motorblok vormt het hart van de VMAX, en de omhooglopende Akrapovic slip-on uitlaatdempers maken het zinderende uitlaatgeluid van de 30th Anniversary VMAX Carbon nog indrukwekkender. Deze compacte dempers zijn exclusief ontworpen voor dit 200 pk sterke motorblok en geven de 30th Anniversary VMAX Carbon een karakteristieke uitstraling en onmiskenbare sound.

Net zoals bij de standaard VMAX draait ook bij de 30th Anniversary VMAX Carbon alles om uitstraling en prestaties. Daarom is deze motorfiets uitgerust met een telescopische voorvork met een diameter van 52 mm (veervoorspanning, in- en uitgaande demping instelbaar), speciaal ontworpen om de krachten bij het remmen en accelereren te weerstaan. Deze uiterst geavanceerde voorvork heeft binnenbuizen die voorzien zijn van een zwarte 'oxidized' titanium coating en biedt een progressieve veerweg van 120 mm.

Bij het grote motorvermogen van de 30th Anniversary VMAX Carbon hoort een ultramodern lineair controleerbaar ABS remsysteem. De grote Wave-type remschijven aan de voorzijde van de motor hebben een diameter van 320 mm en worden bediend door radiaal gemonteerde zeszuiger remklauwen. Voor de stopkracht achter zorgt een Wave-type remschijf met een diameter van 298 mm.

De adviesverkoopprijs van de gelimiteerde 30th Anniversary VMAX Carbon is vastgesteld op
€ 25.999,- (prijs inclusief BTW/BPM, exclusief kosten rijklaarmaken, exclusief leges tenaamstellen kenteken).

Naast de zwarte en matzwarte kleur is de Yamaha VMAX nu ook in een nieuwe matgrijze kleurstelling verkrijgbaar. En, om het dertig jarig bestaan van de VMAX extra te benadrukken, zal de standaardversie van de VMAX tijdelijk aangeboden worden voor € 22.999,- (prijs inclusief BTW/BPM, exclusief kosten rijklaarmaken, exclusief leges tenaamstellen kenteken).

 yamaha vmax carbon


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen