Inkoop motoren via Ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl groeit

Online versus offline. Het traditionele model van een motorfiets verkopen kan wel eens verleden tijd zijn als we kijken naar de jaarcijfers van ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl. Het gaat wellicht iets te ver om te zeggen dat klassieke retailers straks geen poot meer hebben om op te staan, maar we zijn met z'n allen absoluut fan van alles wat het internet ons biedt. Kerim Gilbers, eigenaar en oprichter van het online verkoopplatform ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl, kan dat laatste beamen. In een jaar tijd werden er 72,2 procent meer motorfietsen te koop aangeboden bij het online verkoopplatform.

Snel & betrouwbaar
Het online neemt steeds meer tijd van ons offline leven. Althans, zo ervaren we het. Internet geeft ons een gevoel van controle, dat we zelf de touwtjes in handen hebben. We kunnen online veel meer zelf uitzoeken en direct vergelijken. Internet wordt daarmee alledaagser en krijgt dus dezelfde eigenschappen als de offline wereld. En die trend heeft Gilbers vertaald naar het concept van zijn onderneming. "Via ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl kunnen consumenten doorgaans al binnen een dag hun motorfiets verkopen", aldus Gilbers. Verkopers zijn volgens hem verzekerd van een veilige motorverkoop, omdat ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl alleen maar samenwerkt met RDW-erkende inkopers. Tijdens de overdracht ontvang je direct de betaling.
Gilbers denkt dat het succes van het verkoopplatform onder andere schuilt in de snelheid en veiligheid van het concept. En daar zit wel een kern van waarheid in. Ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl bedient met het concept namelijk heel goed de internetgebruiker die pijlers als 'snelheid', 'gemak' en 'veiligheid' erg belangrijk vinden. Verdeeld over het hele jaar vertoonde 2014 voor ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl de voorspellende pieken en dalen in de verkoop van motorfietsen. Net voor het hoogseizoen werden de meeste motoren en scooters online voor verkoop aangeboden, een trend die ook in de Nederlandse motorverkopen te zien was. Op één maand na werden er in heel 2014 meer occasions verkocht dan in het jaar daarvoor.

Goede reclame
Dat steeds meer mensen hun motor occasion online verkopen komt ook door wat ze horen van anderen. "We zien ook steeds vaker motorfietsen langskomen die al één of meerdere keren via ons online verkoop systeem zijn verkocht", aldus Gilbers. Niet alleen in persoonlijke kringen, ook aan ervaringen die online worden gedeeld hechten mensen veel waarde. En daar komt dan direct weer zo'n voordeel van internet de hoek omkijken. Het stelt ons namelijk in staat om onze mening en ervaringen met een druk op de knop te delen. Trustpilot is zo'n website waar bedrijven op kunnen worden beoordeeld. ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl wordt op Trustpilot beoordeeld met een 8.8 van de 10. 75.000ste taxatie voor ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl
De aanmeldingen blijven komen en Gilbers verwacht voor 2015 nog veel goeds. Het aanbod is heel gevarieerd. Afgelopen jaar is er een klassieker uit 1938 verkocht, maar ook motorfietsen die nog niet eens vier maanden oud zijn worden via de veiling razendsnel verkocht. Het aantal getaxeerde motorfietsen stijgt steeds sneller. "We kijken positief naar 2015. Eind vorige maand konden we de champagneglazen al uit de kast halen om de 75.000ste taxatie te vieren, enkele weken eerder dan verwacht."

Ikwilvanmijnmotoraf infographic 1


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen