SOBW zoekt kinderen om te racen op een Honda NSF 100

Het NSF Open Kampioenschap bij de SOBW is speciaal voor kinderen met een eigen Honda NSF die competitief willen racen en zich verder willen ontwikkelen in de wegracesport. Kinderen die de minibikes zijn ontgroeid en toe zijn aan een nieuwe uitdaging worden van harte uitgenodigd om zich in te schrijven voor deze klasse. Ook de kinderen die niet zijn toegelaten tot de selectie van het Molenaar NSF100 Championship kunnen met een eigen Honda NSF meedoen aan het NSF Open Kampioenschap van de SOBW.

Het raceseizoen
Er is geen leeftijdslimiet in deze klasse. Wel dient de coureur minimaal 10 jaar oud te zijn. De motor dient te voldoen aan de reglementen die door de SOBW zijn opgesteld. De coureurs in de NSF Open klasse rijden een compleet seizoen wedstrijden van de SOBW. Elke wedstrijddag bestaat uit een vrije training, een kwalificatie en twee wedstrijdraces. In 2015 staan er 12 racedagen op de kalender. De wedstrijden worden gereden op nationale en internationale kleinere circuits, veelal zijn dit outdoor kartbanen. De racekalender voor 2015 staat op de website van de SOBW.

Ervaring
Race ervaring is niet noodzakelijk maar levert wel een voordeel op tijdens de eerste trainingen en wedstrijden. De Honda NSF 100 is een zeer makkelijk te besturen en eenvoudig te onderhouden schakelmotor. Kinderen met een minibike-, kart-, cross-, grasbaan- of mountainbike achtergrond passen zich vaak zeer snel aan deze motor aan. Om in de NSF Open klasse te rijden wordt er geen aparte toelatingseis gesteld, behalve het positief afleggen van het SOBW theorie-examen dat voor elke nieuwe SOBW-rijder verplicht is.

Nieuw in 2015
Iedereen is, met of zonder ervaring, welkom om in de NSF Open klasse van de SOBW te komen racen. In 2015 begeleidt een KNMV Trainer de coureurs elke training en wedstrijd en voorziet hen van bruikbare adviezen en tips. Variërend van zithouding, ideale lijnen en rempunten tot conditie en voeding.
Lees meer over de NSF Open klasse op de website van de SOBW. Wil je meer informatie stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Aanmelden gaat via de website van de SOBW.

NSF Open klasse

Foto: Motografie

 


Share

Laatste Nieuws

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen