Liqui Moly officieel leverancier Moto2 en Moto3

Na afloop van het lopende raceseizoen is de Duitse motoroliespecialist Liqui Moly officieel olieleverancier van het Moto2- en Moto3-wereldkampioenschap binnen de MotoGP. Alle deelnemende teams gaan de nieuwe motorolie al in hun voorbereiding op het nieuwe seizoen 2015 gebruiken. "Wij zien het als een grote onderscheiding dat de raceserie ons als exclusieve olieleverancier heeft verkozen", aldus Peter Baumann, chef marketing bij Liqui Moly. „Ik denk dat aan dat besluit ook heeft bijgedragen dat wij uitsluitend in Duitsland produceren, om zo een uniforme hoge kwaliteitsstandaard in stand te houden", verduidelijkt Baumann. De onderneming benut de raceserie ook als testlaboratorium voor het ontwikkelen van eigen oliën. Want nergens anders wordt motorolie aan hardere belastingen blootgesteld: extreme toerentallen, extreem hoge temperaturen, extreme belastingswisselingen. De feedback van coureurs en monteurs verschaft waardevolle informatie, die zich laat vertalen naar nog betere olieprestaties. „Wij zijn samen met de teams aan het werk om onze formules nog verder te verbeteren."
Daarvan profiteren niet alleen de professionals van de Moto2 en de Moto3, maar iedere individuele motorrijder. Want als een olie zich op het circuit bewijst, zijn ook op de gewone weg topprestaties gegarandeerd. Peter Baumann: „Deze compromisloze prestaties willen wij voor iedere biker beschikbaar maken."

Liqui Moly Moto2 Moto3 official Motogp

Over Liqui Moly
Liqui Moly GmbH uit Ulm in Zuid-Duitsland biedt een breed assortiment kwalitatief hoogwaardige producten aan, zoals motoroliën, additieven, verzorgingsproducten voor voertuigen en serviceproducten. Het assortiment bevat ca. 4.000 artikelen. Liqui Moly ontwikkelt en test haar producten in haar eigen laboratoria, produceert uitsluitend in Duitsland en introduceert al haar producten zelf op de markt. Liqui Moly werd ongeveer 50 jaar geleden opgericht en is nu één van de leidende bedrijven van de industrie. De producten worden verkocht in Duitsland en in 110 andere landen.


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen