Reünie Nederlandse Motorsport Bond NMB

Voor de huidige malaise in de Nederlandse motorwegracerij - te weinig races én deelnemers - lijkt voorlopig geen oplossing in zicht, daar kan zelfs de wereldtitel van Michael van der Mark niets aan veranderen.

Oudere motorliefhebbers en veel lezers van Het Motorrijwiel zullen met weemoed terug denken aan de gouden jaren zeventig toen er met name dankzij de initiatieven van de NMB, in tal van kleine dorpjes en gehuchten enerverende wegraces op stratencircuits werden georganiseerd. De "zwarte bond" stond daarmee aan de basis van menig succesvolle motorsportcarrière. Om dat gemoedelijke "ons kent ons" gevoel van destijds nogmaals te beleven organiseren enkele betrokkenen onder aanvoering van voormalig NMB coryfee Harrie van der Kruijs en oud bochtencommisaris Corry Puts op 7 maart 2015 een grote reünie. Natuurlijk vindt die plaats in Noord Brabant, de bakermat van de Nederlands Motorsport Bond en als locatie heeft men gekozen voor het alom bekende Van der Valk hotel Nuland.

Het wordt volgens Corry - indachtig de NMB beleving - "Een gezellige dag met video beelden en leuke foto's uit het roemruchte verleden van de bond en niet te vergeten de vele verhalen over de races van toen. De grote vedetten van vroeger zijn vanzelfsprekend aanwezig net als diverse KNMV rijders die in 1976 in dezelfde wedstrijden uitkwamen. De kosten bedragen € 50,- per persoon en dat is inclusief een uitgebreid koud en warm buffet. Ik hoop dat iedere oud betrokkene zich meldt zodat we er een onvergetelijke dag van kunnen maken. Dat kan door een e-mail te sturen aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., maar telefonisch kan ook: even een belletje naar 0651948966."

NMB logo

 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal