Moto Guzzi Open Huis-weekend van 12 t/m 14 september

Als vervolg op het grote succes van de afgelopen jaren organiseert Moto Guzzi dit jaar opnieuw het Moto Guzzi Open Huis-weekend. Van vrijdag 12 t/m zondag 14 september wordt de beroemde rode poort van de historische Moto Guzzi-fabriek aan de Via Parodi in Mandello del Lario opnieuw geopend om motorliefhebbers te verwelkomen voor een weekend vol passie voor het legendarische, 93 jaar jonge Italiaanse motormerk.

Voor Guzzi-fans en andere motorliefhebbers staat het Moto Guzzi Open Huis synoniem aan drie dagen van prachtig toeren in de omgeving van Como, vriendschap en de gedeelde passie voor het Italiaanse merk. Ook vanuit ons land zal de belangstelling van Moto Guzzi-rijders voor het evenement wederom groot zijn. Jaarlijks zetten diverse officiële Benelux-dealers van het merk samen met klanten koers richting Mandello del Lario om het Open Huis bij te wonen, via routes die over de mooiste bergpassen van Europa voeren.

Krachtigste Europese V-twin ooit
Voor de 2014-editie van het Open Huis heeft Moto Guzzi een scala aan activiteiten in petto, uiteenlopend van bezoeken aan de motoren- en productielijnen in de fabriek tot aan de opening van het museum en de book store. Daarnaast kunnen bezoekers zich te buiten gaan aan de fashion- en accessoirelijen van het merk en bestaat er uiteraard de mogelijkheid om op dynamische wijze kennis te maken met een breed aanbod aan Moto Guzzi-modellen, via prachtige demoritten langs het Como-meer. Speciale aandacht zal daarbij uitgaan naar de twee nieuwste Guzzi-pronkstukken: de California 1400 Touring & Custom, voorzien van de krachtigste V-twin ooit geproduceerd in Europa. Maar ook de drie uitvoeringen van de V7 (V7 Stone, V7 Special en V7 Racer), de veelzijdige Stelvio 1200 en de 'naked' Griso zullen tijdens het Open Huis-weekend veelvuldig de sporen krijgen.

De Moto Guzzi-fabriek in Mandello del Lario neemt een symbolische plek in de Italiaanse motorgeschiedenis in en is één van de beroemdste motorenfabrieken ter wereld. Sinds 1921 produceert Moto Guzzi hier zonder onderbrekingen al motorfietsen. Het is een locatie met een rijke geschiedenis en de geboorteplaats van legendarische modellen als de Falcone, de Galletto, de V7-familie, de sportieve Le Mans- en Imola-modellen, maar ook de huidige, technologisch geavanceerde V7 en California 1400. Naast de reguliere modellen vonden ook de succesvolle raceversies Moto Guzzi hun oorsprong in Mandello. Historische racers die de glorieuze jaren van het motorracen domineerden met ondermeer 15 kampioenschapstitels (8 bij de rijders en 7 bij de merken) in het World Motorcycling Championship.

Guzzi demotour
Een niet te missen gelegenheid voor elke motorliefhebber is uiteraard de mogelijkheid om de modellen van Moto Guzzi zelf te proberen, op de plek waar iedere Moto Guzzi wordt geboren, op de schitterende, kronkelige wegen rond het Como-meer. De demotours worden gehouden op zaterdag 13 en zondag 14 september tussen 10.00 en 17.30u. Inschrijven kan die dagen vanaf 09.30u.

Museum
Op vrijdag 12 sepember tussen 15.00-18.00u en op zaterdag 13 en zondag 14 september tussen 09.30-18.00 is het Moto Guzzi Historical Museum geopend voor het publiek. Hier staan meer dan 150 modellen te pronken die de geschiedenis van het merk met de 'eagle' uit Mandello mede hebben gevormd. Gezamenlijk vormen ze een indrukwekkend overzicht van de roots van het legendarische merk Moto Guzzi. Productiemotoren, racemotoren, prototypen en motorblokken worden in het museum afgewisseld met een buitengewone collectie van nooit eerder vertoonde foto's en documenten.

Assemblagelijn motoren
Dit is het deel van de fabriek waar de beroemde tweecilindermotoren – hét kenmerk van Moto Guzzi – stuk voor stuk met de hand in elkaar worden gezet. Deze lijn vormt ook de bakermat voor een unieke motor die nu al geschiedenis heeft geschreven als de grootste V-twin ooit in Europa geproduceerd: de 1400 die de compleet nieuwe California voortstuwt.

Productielijn
Op deze plek krijgen alle Moto Guzzi's hun kenmerkende vorm en vindt het huwelijk plaats tussen de V-twin en de karakteristieke Guzzi-modellen, die vanaf dat moment voor de rest van hun leven onafscheidelijk worden. Bezoekers van het Moto Guzzi Open Huis-weekend kunnen hier stap voor stap de productie van een nieuwe 'eagle' volgen.

Windtunnel
Moto Guzzi's windtunnel is nog zo'n element dat tijdens het Open Huis op veel belangstelling kan rekenen. De windtunnel werd door de fabriek in Mandello del Lario in 1950 in gebruik genomen en was het eerste voorbeeld van een windtunnel bedoeld voor aerodynamicatests voor motorfietsen. Vandaag de dag vormt de windtunnel nog steeds een fascinerende aanblik, als technologische primeur met een glorieuze geschiedenis.

MotoGuzzi open-huis weekend

 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen