Samenwerking Triumph met de Distinguished Gentleman’s Ride

Triumph kondigt wereldwijde samenwerking met de Distinguished Gentleman's Ride aan. Op 28 september 2014 zullen de echte heren zich in de hele wereld verzamelen voor een wereldwijde hommage aan motorrijden, stijl, vriendschap en lol, als tweewielige aandachtstrekker voor prostaatkanker. In meer dan 250 steden zullen de heren zich op chique kleden, om door de stad te rijden als onderdeel van de Distinguished Gentlemen's Ride. Hiermee sluiten ze zich aan bij een wereldwijd fenomeen, dat in 2012 voor het eerst de kop opstak toen een stel Australische vrienden het soms negatieve imago van motorrijders wilde compenseren.

Triumph DST

Triumph Motorcycles werkt samen met de organisatie en is er trots op een rol te mogen spelen bij het aanslingeren van de wereldwijde groei van dit fantastische initiatief. Het draait daarbij allemaal om de scramblers, caféracers, klassieke motorfietsen en bobbers, met de fijne kerels die ze bezitten, ongeacht welk merk. Het draait hierbij allemaal om het maken van een geweldige motorrit en bewustmaking, plus zo veel mogelijk geld voor de bestrijding van een ziekte die wereldwijd elk uur een slachtoffer maakt.

Het concept van de Distinguished Gentleman's Ride begon met een foto van Don Draper uit de televisieserie Mad Men. Dit beeld inspireerde Mark Hawwa als liefhebber van caféracers tot het organiseren van een 'Suit-Ride' door Perth, een motorrit in net pak dus. Dat idee sloeg enorm aan, om van die ene stad razendsnel uit te groeien tot een wereldwijd evenement.

"Ik wilde de wereldwijde caféracer- en customscène samenbrengen aan de hand van een aantal belangrijke criteria: als heer gekleed zijn, een open helm dragen zodat we glimlachend beleefd naar elkaar kunnen knikken, en een bijpassende motorfiets. Dat moesten natuurlijk caféracers, bobbers, classics en retro's zijn, met bijpassende kleding., zo legt oprichter Hawwa uit.

"Onze eerste focus lag op plezier, maar we wilden ook de stereotypen doorbreken die een groot deel van de samenleving associeert met mannen op motoren, terwijl we tegelijkertijd geld inzamelen voor mannelijke gezondheidskwesties. We gaan uit van de gedachte dat geld inzamelen en de wil om anderen te helpen vanuit je gevoel moet komen. We verplichten dan ook niemand om geld in te zamelen. Iedereen kan die keuze voor zichzelf maken, we vragen daarom geen inschrijfgeld voor het evenement zelf".

In 2013 leverde de Distinguished Gentleman's Ride 277.000 Australische dollars op, vanuit 145 steden in 38 landen. Dit is dan ook het perfecte tijdstip om een wereldwijd goed bekend staande partner te introduceren, wiens infrastructuur een springplank naar wereldwijde coverage kan bieden.

Hawwa hierover: "Triumph is daarom de perfecte partner voor ons. Niet alleen omdat ze een authentiek en iconisch motormerk zijn, maar ze zijn ook benaderbaar, toegankelijk en volledig toegewijd aan het genieten van motorrijden . Hun netwerk van 750 motordealers geeft ons nu wereldwijd de perfecte route om DGR groter te laten worden dan ik ooit voor mogelijk heb gehouden"

Triumph's Sales & Marketing Director Paul Stroud: "de Distinguished Gentleman's Ride is voor ons een fantastisch initiatief om te ondersteunen, het is immers vooral gebaseerd op lekker motorrijden met je vrienden en genieten van de kameraadschap die dit met zich meebrengt. Het op een wereldwijde basis inzamelen van geld voor zo'n goed doel draagt alleen maar bij aan de redenen waarom we zo enthousiast zijn geworden. We kijken hier ook al uit naar het moment dat we ons nette pak uit de kast kunnen trekken, zodat we op 28 september mee kunnen rijden."

In Nederland georganiseerd Triumph Benelux op die 28 september een nationaal Triumph evenement in Leusden, welke als start en/of eindpunt kan dienen voor de diverse ritten die georganiseerd worden. Meer informatie hierover volgt binnenkort op www.triumphmotorcycles.nl en Facebook.com/OfficialTriumphNederland.

Voor iedereen die graag zelf een rit wil organiseren of wil weten waar je er een kunt bijwonen? Kijk voor meer informatie op www.gentlemansride.com.

 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen