Vernieuwde Liqui Moly Motorbike productlijn voor motorrijders

Liqui Moly heeft haar productlijn voor motoren grondig vernieuwd. Rokafast Apeldoorn B.V., de officiële importeur in Nederland van de Duitse motorolie- en additievenspecialist, introduceert tal van nieuwe oliën en additieven tijdens de TT van Assen (25 t/m 28 juni 2014). Om de oriëntatie in het assortiment te vergemakkelijken, is ook een nieuwe zoekfunctie ingevoerd. „Door deze uitbreiding bieden we nu een compleet programma in het segment motoren", stelt Mathijs van den Berge Marketing Manager bij Rokafast Apeldoorn. „Een vergelijkbaar, alomvattend assortiment voor motoren vind je nergens."

De relaunch behelst tevens de naamwijziging van de motorlijn. Deze is van „Racing" veranderd naar „Motorbike". „'Racing' appelleerde vooral aan de motorcoureurs. Maar van onze producten kunnen alle motor eigenaren profiteren", aldus Mathijs van den Berge. De motorbike-lijn wordt uitgebreid met 40 nieuwe producten. Hierbij profiteert Liqui Moly van zijn jarenlange ervaring in het automotive segment. Ondanks alle verschillen tussen twee en vierwielers draait het bij beide om de verbrandingsmotoren. En precies hier ligt de kerncompetentie van Liqui Moly. Nieuw op de markt komt een complete groep motoroliën voor crossmotoren Nieuw zijn verder een 20W-50 HD-olie en een voordelig geprijsde 10W-40-olie.

Bij de additieven kan Liqui Moly putten uit een nagenoeg onbeperkte bron. De reeks beschikbare additieven voor motorfietsen wordt uitgebreid met Engine Flush, speciaal ontwikkeld om het oliesysteem bij oliewissels grondig te reinigen. De benzineadditieven worden uitgebreid met de benzinestabilisator, die ervoor zorgt dat de motorfiets na de winterslaap ondanks de oude benzine perfect start, en van het additief Speed, dat de acceleratie met name bij deelbelasting verbetert. En voor koelers zijn er twee nieuwe additieven, eentje voor de inwendige reiniging en eentje voor afdichting van kleine lekkages. Liqui Moly is de enige fabrikant die een additieven-lijn voor uitsluitend motorfietsen aanbiedt.

„Ook voor het segment motorfietsen hanteren wij bij de chemische producten onze filosofie van „totaalleverancier", verduidelijkt Mathijs van den Berge. Daarom biedt Liqui Moly niet alleen motoroliën en additieven, maar ook transmissieoliën, luchtfilter-olie, vorkolieën, verzorgingsproducten, kettingreinigers, kettingolie en zelfs een helmvizierreiniger en een leerverzorgingsmiddel voor de combi. Dit brede assortiment maakt Liqui Moly tot een unieke speler in de motorfietsenwereld.

„Door de relaunch van de motorfietsproducten wordt ook de overzichtelijkheid bij de motoroliën verbetert", stelt Mathijs van den Berge. Want de motorbike-lijn is nu in twee segmenten gesplitst. Street en Offroad. Het Offroad-segment omvat de categorieën Motorbike, All Terrain Vehicle en Snowmobile. Het Street-segment omvat de categorieën Motorbike, Scooter en Kart. Twee- en viertaktoliën zijn herkenbaar aan de kleur van de verpakking en de kleur van het label laat in één oogopslag zien, of het om minerale, half-synthetische of volsynthetische olie gaat danwel om een synthetisch product. Dat maakt het assortiment overzichtelijker en het vinden van de juiste olie een stuk gemakkelijker.

De relaunch heeft de volledige support van de coureur Sandro Cortese. Liqui Moly is o.a. premium-sponsor van de Moto3-wereldkampioen 2012 en in Nederland hoofdsponsor van het Liqui Moly Druijf Racing Team. „Voor ons zijn alle motorvrienden even belangrijk: Of we het nu hebben over de coureurs, de Harley-cruisers, de Off-roaders of de scooterrijders", onderstreept Mathijs van den Berge. „We willen dat iedereen plezier heeft en zijn of haar passie naar hartelust uit kan leven."

Liqui Moly Motorbike producten


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal