Kawasaki Z1000 populairste Super Naked Bike

Uit de RDC verkoopcijfers van de eerste 5 maanden van 2014 blijkt dat Kawasaki met de nieuwe Z1000 de best verkochte SuperNaked van de Benelux in haar line-up heeft. Van oudsher is Kawasaki het leidende merk in het naked segment, dat is ook niet zo heel gek, want het segment is als het ware door Kawasaki uitgevonden. Was de Z800 al een groot succes, de nieuwe Kawasaki Z1000 is een regelrechte wereldhit, die ook in de Benelux de verkoopstatistieken aanvoert. Om de dominantie van de Z1000 even duidelijk te maken: in Nederland zijn er tot en met einde mei meer Z1000's verkocht dan van de Superduke en S1000R gezamenlijk, en ook de Monster 1200 komt qua populariteit niet in de buurt van de woeste Sugomi Z1000.

Henk Salomons, General manager Kawasaki Motors Benelux hierover: "met de Z1000 heeft Kawasaki de perfecte balans gevonden tussen performance, rijeigenschappen en met zijn zeer directe gasresponse is het een verslavende motor om mee te rijden. Daar komt bij dat het een echte rijdersmotor is, zonder de elektronische betutteling die andere zogenaamd stoere motoren eigenlijk een beetje te lief maakt. Een SuperNaked moet ballen hebben, netter kan ik het gewoon niet zeggen, en de Z1000 heeft die. Het is als motorrijder dan ook prachtig om te zien dat de Nederlandse motorrijders dat ook zo zien, dit is een compliment voor hun mentaliteit!"

De in modeljaar 2014 volledig vernieuwde Kawasaki Z1000 combineert een ruig uiterlijk met een verschroeiend sterk, maar tegelijkertijd uiterst precies motorblok. Door de toepassing van de beste materialen en een geniaal rijwielgedeelte heeft de Z1000 de ideale combinatie van power, agressiviteit en perfecte rijeigenschappen. Hierdoor is de Z1000 niet alleen de beste SuperNaked van dit moment, maar geeft hij zijn bestuurder ook nog eens het gereedschap om het maximale uit zowel de motorfiets als zichzelf te halen. Stoer doen kan iedereen. Stoer zijn lukt er maar een paar.

2014-Kawasaki-Z1000-verkoopcijfers


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen