BMW toont Concept Roadster

Nadat BMW vorig jaar er de Concept Ninety presenteerde, heeft het Duitse merk op het Concorso d'Eleganza Villa d'Este de Concept Roadster wereldkundig gemaakt. De Ninety was vooral retrospectief, in tegenstelling tot de Concept Roadster, die BMW's visie van de nieuwe generatie boxer roadster is en vooral prikkelend moet zijn, waarbij vorm boven functie mag gaan.

Elementen die we bekend zijn voor BMW zien we ook op deze concept terug. Een boxermotor, enkele swingarm achter, cardanaandrijving en een buizenframe. Hoofd van Motorrad Vehicle Design Ola Stenegard noemt de roadster voor BMW zelfs revolutionair. "De BMW Concept Roadster belichaamt de essentie van een BMW roadster. Opwindend om naar te kijken en al even opwindend om mee te rijden". De concept is voorzien van de nieuwste generatie 1.170 cc boxermotor met 125pk en 125Nm koppel. In het design is het blok het centrale punt.

De Concept is uitgerust met LED koplamp, waardoor het front plat is, met een al even compact dashboard. Het achterlicht is minimalistisch verwerkt in de korte achterzijde van de motor. Er is gewerkt met exclusieve materialen en onderdelen. Het kleurgebruik zorgt voor contrast tussen het rijwielgedeelte en de tank en buddy. De motor is rijkelijk voorzien van geanodiseerde onderdelen, zoals vorkpoten, schokdemper en remmerij. De nodige innovativiteit is ook aanwezig. De motorspoiler is niet alleen voor opsmuk en luchtgeleiding, het is een onderdeel van de uitlaat. In de spoiler is de voorste uitlaatdemper geëintegreerd.

BMW concept roadster

Bron: BMW


Share

Laatste Nieuws

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen